Dêrazor'da Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Dêrazor Batı Meclisi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını gerçekleştirdikleri eylemle kınadı.

Dêrazor’un batısında bulunan El Kesra Kavşağı’nda toplanan halk, “İşgalci Türk devletine hayır” ve “Devrimimizin kazanımlarını koruyacağız” yazılı pankartlarla Dêrazor Batı Meclisi önüne doğru yürüyüşe geçen halk, işgalci Türk devletinin Suriye topraklarından çıkmasını isteyen sloganlar attı.

Dêrazor Kültür ve Sanat Komitesi ve Dêrazor Batı Meclisi Üyesi Ebûd El Eran bir açıklama yaptı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarının kınandığı açıklamada, “Türkiye’nin amacı bölgeyi işgal etmek ve halkı göçertmek” olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Türk devletinin kendi bölgesi dışında yerleri işgal etmesi uluslararası hukuku çiğnenmesidir. Bölgedeki Kürt, Arap, Süryani ve Asurilerin hedef alınması toplu soykırım ve insanlık dışı suçtur” denildi.

Uluslararası topluma ve ilgili örgütlere, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının yanı sıra sömürge projelerini ve savaş suçlarını durdurması, Erdoğan’ın uluslararası yasaları çiğnemesinden dolayı yargılanması çağrısı yapıldı.

Türk devletinin Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’den çıkarılması ve Özerk Yönetim bölgelerindeki halkın güvenliğinin sağlanması gerektiği de dile getirildi.

Açıklamada, “Demokratik bir çözümün bulunması ve bölgedeki savaşın sona ermesi için tarafsız müzakereler sağlanmalı. Şam hükümeti uluslararası garanti altında Özerk Yönetim’i tanımalı” diye belirtildi.