Dêrazor’da YPG’li Fransız savaşçı Medjahed hayatını kaybetti

YPG Basın-İrtibat Merkezi, 6 Ekim’de Cizre Fırtınası operasyonu sırasında yaşanan çatışmada bir Fransız savaşçının hayatını kaybettiğini açıkladı.

YPG Basın-İrtibat Merkezi, Marsilya doğumlu Fransız vatandaşı savaşçı Şahin Qereçox kod adlı Farid Medjahed’in 6 Ekim günü Hecin kasabasına bağlı köylerde DAİŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonlarda hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada, “6 Ekim günü Hecin kasabasına bağlı köylerde güçlerimiz ile DAIŞ çeteleri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan yoğun çatışmalar esnasında Fransız enternasyonalist savaşçımız Şahin Qereçox (Farid Medjahed) yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır” denildi.

Medjahed’in enternasyonal sorumluluklarını yerine getirmede aktif bir katılım içerisinde olduğunu belirten YPG, şunları belirtti: “Şahin yoldaşımız Rojava’da kaldığı kısa süre içerisinde halkların birlikteliği ve büyük insanlık değerlerinin özüne dönüş mücadelesine derin anlam biçerek direnişi sahiplenmiştir. Kısa sürede edindiği tecrübeler ile her görevi başarıyla yürütmeye kendini adamıştır. Şehit düştüğü son ana kadar kendisine verilen görev ve sorumluluğu eksiksiz yerine getiren Şahin arkadaş duruşu ve yürüyüşüyle enternasyonalist yoldaşlarına örnek bir mücadeleci olmuştur.”

Açıklamada son olarak şu ifadeler yer aldı: “YPG ve YPJ olarak, Şahin arkadaş şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Başta şehit Şahin Qereçox arkadaşımızın ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Terörizm ve terörizme hizmet eden her türlü yapıya karşı yürüttüğümüz direniş savaşını başarıyla sonuçlandıracağımız sözünü bir kez daha yeniliyoruz.”