Dêrik ve Kobanê'de komplo kınandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosu, Rojava’nın Derik ve Kobanê kentlerinde düzenlenen toplantı ve basın açıklamaları ile kınandı.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezinde komployu protesto etmek için yürüyüşler, basın açıklamaları ve toplantılar düzenleniyor. Bazı kentlerde komploya dair seminerler düzenleniyor.

Cizir Kantonu’nun Dêrik kenti ve Fırat Kantonu’nun Kobanê kentinde halk toplantıları ve basın açıklamaları ile 15 Şubat komplosu kınandı.

Derik kent meclisinin Korniş Stadı’nda düzenlediği halk toplantısına kent merkezi ve köyleri ile Koçerat ve Berave beldesinden yüzlerce kişi katıldı.

Derik Meclis Üyesi Rubar Ali, Önder Abdullah Öcalan'ın 25 yıldır İmralı Adası'nda halkların hakları için mücadele ettiğini vurguladı.

Ruba Eli, Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için daha güçlü bir mücadele yürütülmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Toplantı, "Bê Serok jiyan nabe" " ve "Kahrolsun Uluslararası Komplo" sloganlarıyla sona erdi.

Fırat Kantonu'nun Şeran ilçesinde Öz Savunma Güçleri (HPC) ve Kongra Star da aynı amaçla çadır kurdu. Halk Belediyesi binası önünde kurulan çadırı çok sayıda kişi ziyaret etti.

Şeran Kongra Star Yöneticisi Litfiyê Mehmud, hegemonik güçlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kirli bir komployla esir alarak fikirlerinin halklara ulaşmasını engellemeyi amaçladığını söyledi.

Şeran İlçe Meclisi Başkanı Xelîl Mistefa, Önder Abdullah Öcalan’ının fiziki özgürlüğünü sağlayıncaya kadar mücadelelerini daha da yükselteceklerini dile getirdi.

Kobanê’deki savaş gazileri de Özgür Kadın Meydanı’nda 15 Şubat uluslararası komployu kınayan bir basın açıklaması yaptı. Sgazisi Ebdulqadir Mislim Remî tarafından okunan açıklamada  “Eğer halklar arasında özgürlük, demokrasi ve barış değerlerinin hakim olmasını istiyorsak, Önder Apo'nun da bunlar için savaşabilmesi için fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız. Tüm halkımızı, tüm demokratik güçleri ve insani kuruluşları Önder Apo'nun değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.