Devrimci Güçler: Güçlerimizi Efrîn'e göndereceğiz

QSD ve bileşenleri, yaptıkları ortak açıklama ile uluslararası toplumun Efrîn’de gerçekleştirilen katliamlara karşı sessiz kalması nedeniyle Fırat’ın doğusunda DAİŞ’e karşı mücadele eden güçlerini Efrîn’e göndereceklerini duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile İdlib ve Heleb’teki devrimci güçler Ceyş El-Siwar, Cebhet El-Ekrad, Lîwa Şemis El-Şemal El-Demokratî ve Idlib Askeri Meclisi, işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarına ilişkin ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Reqa’da El-Eswed Stadı önünde askeri güçlerin temsilcileri ve çok sayıda gazetecinin katılımıyla gerçekleşen açıklamayı, Ceyş El-Siwar Sözcüsü Umer El-Idlibê okudu.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Kuzey Suriye’de yaşayan halklarımıza düşmanlığını sürdüren işgalci Türk devleti, 46 gündür havadan ve karadan saldırdığı Efrîn’de sivil katliamları gerçekleştirmektedir. Uluslararası demokratik ve özgür toplumun Erdoğan’ın bu katliamlarına yönelik devam eden sessizliği nedeniyle QSD çatısı altında bir araya gelen ve Uluslararası koalisyonun da desteğiyle teröre karşı mücadele eden devrimci güçler olarak bir karar almak zorunda kaldık.

DAIŞ terör örgütüne karşı Heleb, Reqa, Dêrazor ve Hesekê gibi Suriye’nin geniş bir toprak parçasında 3 yıl boyunca yürüttüğümüz mücadele çok sayıda şehit verdik. Ancak Fırat’ın doğusundaki ve Dêrazor kırsalında DAIŞ’e karşı mücadele eden güçlerimizi buralardan çekerek, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direnişin sürdürüldüğü Efrîn’e göndermek zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz.

Eğer uluslararası devletler ve toplum Türkiye’nin Efrîn’e yönelik saldırılarına karşı herhangi bir girişimde bulunmuş olsaydı, bu kararı vermek zorunda kalmayacaktık.

Tüm dünya bilsin ki Erdoğan’ın Kuzey Suriye’ye yönelik saldırıları Suriye’nin doğusuna sıkıştırılan DAIŞ çetelerine yeniden hayat ve ruh vermiştir. DAIŞ çetelerinin QSD’nin terör karşıtı mücadelesi ile yenilmesinin ardından Türk istihbaratı, Suriye’nin devrimci güçlerini tasfiye etmek amacıyla El-Kaide çetelerini Idlib ve Halep’in batısındaki köylere gönderdi. Bu durum Suriye’de terörün yeni baştan yaratılmasına neden olmaktadır.

QSD’nin 3 yıldır sürdürdüğü mücadele ile DAIŞ çetelerini yenilgiye uğrattığını tüm cihan biliyor. Uluslararası toplumun Efrîn’de sivillere yönelik barbarca saldırılara karşı sessizliği Suriye’nin doğusunda DAIŞ’e karşı mücadele eden güçlerimizi buralardan çekip, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direnmek üzere Efrîn’e göndermemize sebep oldu.

Efrîn demokratik ve özgür bir Suriye’nin temeli olduğu gibi bölge halklarının ortak yaşam sembolüdür. Türkiye bugün insan aklının almadığı bahaneler ile buraya saldırmakta ve katliamlar gerçekleştirmektedir.

Efrîn’de Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnişin sürdürüldüğü 46’ıncı günde biz de bu direnişe katılarak, tüm Suriye halklarını koruma kararı aldık. Türkiye istihbaratı tarafından Suriye halklarına karşı savaştırılan Suriyelilere, bu ülkenin bizim olduğunu belirtmek istiyoruz. Gelin birlik içerisinde ülkemizi her türlü saldırılara karşı koruyalım. Suriye halklarının Türkiye gibi bölge devletlerinin planları doğrultusunda birbirleriyle savaşması büyük bir utançtır. Niye Türkiye’nin yanına Suriye halklarına karşı savaşıyorsunuz?

Suriye’de haksız olan yenilecek. Bizler bir elimizde barış çığlığı, diğer elimizde ise silahlarımızla topraklarımızı işgalcilere karşı sonuna kadar koruyacağız.

Suriye, Suriye halklarının ülkesidir. Terörün bulunmadığı özgür bir Suriye yaratmak istiyoruz.

Yaşasın Efrîn direnişi”