Efrîn, Çağın Direnişi şehitlerini uğurladı

Çağın Direnişi’nin 32 şehidi, Efrîn’de düzenlenen görkemli törenle sonsuzluğa uğurladı. ‫

Efrîn’de sürdürülen çağın Direnişi’nin 32 şehidi düzenlenen görkemli törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Aralarında Cizre, Fırat ve Güney Kürdistan’dan gelenlerin de bulunduğu binlerce kişi, cenazeleri teslim aldıktan sonra kentin işlek caddelerinden “Şehit namırın” sloganları ile yürüdü. Cenazeleri omuzlarında taşıyan kitle, Ezhar Okulu önüne kadar yürüyerek, burada şehitlerin anısına tören düzenledi.

Özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına durulan saygı duruşunun ardından, Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ebdulrehman Heci, Güney Kürdistan heyeti adına Mele Seman Senkawî ve Cizre Kantonu Yönetim Meclisi Eşbaşkanı Ebdulkerîm Sarûxan birer konuşma yaptı. Şehit cenazeleri yapılan konuşmaların ardından sloganlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

Düzenlenen törenle defnedilen Çağın Direnişçilerinin isimleri şöyle: “Polat Efrîn, Ehmed Xane, Reşîd Reşîd, Mihemed Alo, Mihemed Mustefa, Menan Mustefa, Leman Elî (Berçem Şiyar), Cisûr Cûdî, Danîz Kawan Amed, Mordem Agirî, Rojhilat Devrim, Riyad Cefer, Mihemed Hesanî (Ebû Leyla), Endoq Farqî, Navdar Serhet, ZÎlan Cûdî, Gulbihar Hêlîn Amûde, Fila Hebeş (Stêrk Efrîn), Tekoşîn Botan, Jiyan Cûdî, Şervan Amed, Ebdulhemîd Cewher (Welat Xonda), Doxan Intîqam, Ebdulqadir Şebi ve Mehmûd Mihemed(Dilbirîn Qamişlo).

Defnedilen sivil şehitlerin isimleri ise şöyle: Orya Osman, Menan Hemdûş, Elî Xelo, Tewfîq Dawid ve kimlik bilgileri netleşmeyen bir sivil.

Öte yandan Basil Êşe ve Zekeriya Şobek isimli sivil yurttaşların cenazeleri ise defnedilmek üzere Şehba Bölgesi’nde bulunan Kefer Naya ilçesine götürüldü.