Efrin’de 24 saatlik savaşın bilançosu

QSD Basın Merkezi, Efrîn’deki son 24 saatlik savaş bilançosunu açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Efrîn’de işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı sürdürülen Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik savaş bilançosunu kamuoyu ile paylaştı.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de aldığı ateşkes kararına rağmen Efrîn’e yönelik saldırılarını sürdürmektedir. Efrîn’de bulunan güçlerimiz devam eden bu saldırılar karşısında Efrîn halkını korumak zorunda kalmaktadır.

ŞERA

Şera cephesindeki güçlerimiz işgalci Türk ordusuna ait bir askeri aracı Çema köyü yakınlarında hedef aldı. Eylem sonucunda araç tamamen imha edildi.

İşgalci Türk devleti ve bağlı DAIŞ, El-Nusra terör örgütleri Şera’nın köylerine yönelik ağır saldırılarla bombardımanlarını sürdürmektedir. Türk savaş uçakları da Sînka, Baflûn, Meydankê ve ilçe merkezini bombalamaktadır.

CINDIRÊSÊ

İşgalci Türk devleti savaş uçakları ve ağır silahlarla ilçeye saldırmakta ve sivilleri direk hedef almaktadır. Yapılan bombardımanlarda dün Kefer Sefrê köyünde sivil ölüm ve yaralanmalar olmuştur.

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları son günlerde Cindirêsê ilçesi ve Miskê Foqanî köyünü bombalamaktadır. Türk devletinin bombardımanlarında sivil ölüm ve yaralanmalar yaşandı.

RACO

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları Raco bölgesini aralıksız bombalamaktadır. Türk devleti Meydan Ekbesê köyünde sivillere ait evleri ateşe verdi.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri bugün sabah saatlerinde Berbenê köyüne yönelik ağır saldırılarda bulunmuş ve köydeki sivilleri hedef almıştır. Saldırılarda onlarca sivilin yaralandığı öğrenilmiştir.

BILBILÊ

İşgalci Türk devleti ve bağlı terör grupları Bilbilê ilçesi ve bağlı köyleri ağır silahlarla aralıksız bombalamaktadır.

MABATA

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri bugün sabah saatlerinde Mîrkan, Şîtka ve Birîmca köylerini ağır silahlarla bombaladı.”