Efrîn’de bir haftada en az 16 kişi kaçırıldı

Suç Belgeleme Merkezi tarafından hazırlanan bir rapora göre Türk devletinin işgali altındaki Kürt kenti Efrîn’de mart ayının ilk haftasında en az 16 kişi kaçırıldı.

Mart 2018’den bu yana Türk devletinin işgali altında olan Efrîn’de işlenen suçlara ilişkin yeni bir rapor paylaşıldı.

Suç Belgeleme Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre 1-7 Mart’ı kapsayan hafta içerisinde en az 16 kişi Efrîn bölgesinde kaçırıldı.

Raporda şu detaylar yer aldı:

1 Mart: El Ceyş El Weteni çeteleri (Sivil Polis), Bilbil ilçesine bağlı Bibaka köyüne baskın yaparak, Ziyad Şeref (49), Ebdurehman Şeref (62) ve Salan Dilo (58) isimli sakinleri kaçırdı.

Ayrıca aynı gruba bağlı çeteler, Cindirêsê'nin Hec Hesna köyünde Kamîran Dibo Seydo (44) adlı yurttaşı da kaçırdı.

2 Mart: El Ceyş El Weteni çeteleri (Askeri Polis) Mabeta ilçesine bağlı Emara köyüne saldırarak aynı aileden 3 kişiyi kaçırdı. Kaçırılan kişilerin isimleri şöyle: Rozalin Kemal Murad ve eşi Ebduhenan Mihemed (70) ile oğulları Şerzad Fethi Mihemed.

Aynı grubun çeteleri ayrıca Cindiresê ilçesinde evlere baskın yaparak Omer Reşo (43), Nihad Hesen (37) ve Ziyad Reşid Mihemed (48) isimli sakinleri kaçırdı.

3 Mart: Ceyş El Weteni çeteleri, Mabata ilçesinde evlere baskın yaparak, Ferhad Henif Mihemed, Qenter köyünden Givara İbrahim Mihemed, Mihemed Ali Hemke Hesen ve Mihemed Rıdvan Mistefa isimli sakinleri bilinmeyen bir yere kaçırdı.

7 Mart: Ceyş El Weteni çeteleri (Askeri Polis), Raco ilçesine bağlı Badina köyünden Ehmed İbrahim Henan (48) adlı kişiyi, ilçenin Yelanquze köyünden ise Rizan Şêx Mihemed (36) adlı kişiyi kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdü.