Efrîn’de halk çarşısına çete ablukası

Türk işgali altındaki Efrîn’in merkezine bulunan halk çarşısı (Suk Şehbi), çeteler tarafından sabah saatlerinde kuşatılarak, üç kişi alıkonuldu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Ankara rejimine bağlı çeteler sabah saatlerinde halk çarşısını ablukaya aldı.

Çerelerin en az 3 kişiyi alıkoyduğu öğrenilirken, öğle saatlerine doğru da çarşının halen çetelerin çemberinde olduğu bildirildi.

İşgal altındaki Efrîn’de hemen her gün yeni bir işkence, tecavüz, gasp veya infaz haberi geliyor. Efrîn'e yönelik işgal operasyonuna "zeytin dalı" adını veren Türk devleti, bölgede çeteleri ile birlikte sistematik bir şekilde savaş suçları işliyor. Türk güçleri 20 Ocak’ta işgal saldırılarını başlattı. 18 Mart’ta ise çetelerle birlikte kent merkezine girdi. İşgal saldırılarının başından bu yana yüzlerce sivil katledildi, yüzlercesi kaçırıldı. Sivillere ait evler yağmalandı, bombalandı ve mallarına el konuldu. Çok sayıda tarihi mekan da bu vahşetin kurbanı oldu. Hemen her gün insanların alıkonulduğu, işkence gördüğü ya da mallarına el konulduğu yönünde haberler geliyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü HRW de kısa bir süre önce yayınladığı raporda Efrîn’de Türkiye destekli grupların Kürt sivillere ait özel mülklere el koyduğu ve yağmaladığını bildirdi.