Efrîn’de hayatını kaybeden bir YPG’linin kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi, 5 Aralık günü Efrîn’de işgalci unsurlara yönelik eylem sırasında hayatını kaybeden bir savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, 7 Aralık günü yaptığı bir önceki açıklamada, 5 Aralık günü Efrîn’de işgalci unsurlara yönelik gerçekleştirdiği bir eylem sonucu yaşanan çatışmalarda bir YPG’linin hayatını kaybettiği bilgisini paylaşmıştı.

Yeni açıklamada sözkonusu savaşçının kimlik bilgileri verildi. Açıklamada hayatını kaybeden savaşçının, Efrîn doğumlu, Taha Efrîn kod adlı Taha Kito olduğu bildirildi.

YPG Basın Merkezi, savaşçıya ilişkin ayrıca şu bilgileri verdi: “Taha yoldaşımız, Efrin’in Şêrawa ilçesine bağlı Bênê köyünden yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Kürdistan özgürlük mücadelesinin boy verdiği ve geliştiği bu bölgede büyüyen Taha yoldaş, Rojava devriminin gerçekleşmesiyle birlikte Kürt halkı ve bölge halklarının işgalcilere karşı verdiği özgürlük mücadelesine katılmıştır. Doğup büyüdüğü toprakların işgalci ve soykırımcı Türk devleti tarafından işgal saldırısına uğraması Taha yoldaşımızı YPG saflarında direniş savaşına yöneltmiştir. Yürüttüğü mücadele içerisinde edindiği tecrübe ve sağladığı devrimci duruşla düşmana karşı hesap sormada her zaman en ön saflarda yerini almıştır.”

Açıklama, “Taha yoldaşımız şahsında, onun gibi işgal ve sömürüye karşı direnerek ölümsüzleşen tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Başta Taha yoldaşımızın değerli ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz” denildi.