Efrîn’de şehit düşen 3 savaşçının kimlik bilgileri açıklandı

HRE, Efrîn’de işgalcilere karşı sürdürülen direnişte şehit düşen 3 savaşçılarının kimlik bilgilerini açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), yaptığı yazılı açıklama ile Efrîn’de işgalcilere karşı sürdürülen direnişte şehit düşen 3 savaşçılarının kimlik bilgilerini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki teröristlerin Efrîn’i işgal etmesiyle güçlerimiz, işgalci güçlere karşı muazzam bir direniş gerçekleştirilmiştir. Efrîn’i özgürleştirme amacıyla Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) olarak başlatmış olduğumuz Efrîn direnişinin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz büyük bir direniş gerçekleştirmektedir. İşgalcilere yönelik sergilediğimiz bu direniş savaşında Bahoz, Xabûr ve Mazlum yoldaşlarımız gösterdikleri muazzam direniş ardından Efrîn bölgesinde şehit olmuşlardır. Her 3 yoldaşımız da saflarımıza katıldıkları günden bu yana cesurca ve kaygısızca direnişe katılarak, direniş süreci içerisinde üzerlerine düşen tüm görev ve sorumluluklarını büyük bir tutku ve kararlılıkla yerine getirmişlerdir.

Şehitlerimizin kimlik bilgileri:

Kod Adı: Bahoz

Adı ve Soyadı: Reşîd Hesen

Ana Adı: Meysa

Baba Adı: Horik

Doğum Yeri: Halep

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / 9 Aralık 2019

***

Kod Adı: Xabur

Adı ve Soyadı: Xelil Cuma Celo

Ana Adı: Melek

Baba Adı: Cuma

Doğum Yeri: Halep

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / 9 Aralık 2019

***

Kod Adı: Mazlum Şêrawa

Adı ve Soyadı: Reşit Xidir

Ana Adı: Suad

Baba Adı: Xelil

Doğum Yeri: Şêrawa

Şehadet Yeri ve Tarihî: Efrîn / 9 Aralık 2019

Şehit düşen Bahoz, Xabûr ve Mazlum yoldaşların şahsında tüm kahraman şehitlerimizi anıyor, başta şehitlerimizin aileleri olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.”