Efrîn'de suyun başındaki düşman

İşgalci Türk devletinin Efrîn'de su tesislerini hedef almasının ardından Efrîn belediyesi kentteki eski kuyuları onarımdan geçirerek, halkın su ihtiyacını gideriyor.

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal harekatında saldırıların ilk gününden beri sivil halk hedef alınırken, aynı zamanda halkın göçertilmesi için su tesisleri, ekmek fırınları, çiftlikler ve baz istasyonları gibi yerler de hedef alınıyor. Efrîn ve ilçelerinin suyunun sağlandığı Meydankê barajı üzerindeki su arıtım merkezinin geçtiğimiz günlerde Türk savaş uçakları tarafından hedef alınmasının ardından kentin suyu kesildi.

TANKERLE SU TAŞIYORLAR

Suyun kesilmesinin ardından Efrîn Belediyesi tarafından kentteki eski su kuyuları yeniden onarılıp faaliyete geçirilerek, tankerlerle halkın su ihtiyacı gideriliyor. Kentteki 6 büyük su kuyusunu onarımdan geçiren Efrîn belediyesi, bünyesindeki 5 tankerle 24 saat halkın su ihtiyacını gideriyor. Efrîn Belediyesi'ne bağlı tanker ve itfaiye araçları gün boyunca kentin tüm mahallelerine su taşıyarak, binaların su depolarını dolduruyor ve halkın su ihtiyacını gideriyor.

ESKİ KUYULAR DEVREDE

Çalışmalarına ilişkin ajansımıza konuşan Efrîn Belediyesi çalışanı Ziyad Hemûdê, halkın su ihtiyacını gidermek için aralıksız bir şekilde çalıştıklarını ve tankerlerle tüm mahallelere su taşıdıklarını söyledi. Şu anda kentteki altı büyük kuyunun faaliyette olduğunu ve su sorunu yaşamadıklarını ifade eden halkın bu konuda tereddütü olmaması gerektiğini kaydetti.

'MEYDANKÊ BARAJI HEDEF ALINDI'

Konuya ilişkin ANF'ye bilgi veren Efrîn Belediyesi yönetimi ise Türk devletinin temel hedefinin bölgenin hayati önemdeki tesislerini bombalayarak, halkı göçe zorlamak olduğunu ifade ederek, Meydankê Barajı'nın da bu nedenle hedef alındığını belirtti. Türk devletinin tüm saldırılarına rağmen halkın topraklarını terk etmediğini ve su sorununu da kuyularla çözdüklerini belirten belediye yönetimi, çok ciddi su sorunu yaşamayacaklarını dile getiriyor.

BELEDİYEDEN HALKA UYARI

Halkın bu durumu anlayışla karşıladığını ve telefon ettikleri zaman hemen bölgeye su tankerlerini gönderdiklerini belirten belediye yönetimi, halka ise şu uyarıyı yapıyor: "Daha önce halkımızla yaptığımız toplantılarda dile getirdiğimiz gibi kuyulardan çıkardığımız su herhangi bir analizden geçirilmemiş. İçme suyu olarak kullanılacak suyun iyice kaynatılmasını öneriyoruz. Bu süreçte suyumuzu daha dikkatli kullanılması önerisinde bulunuyoruz."