Efrîn’de Zeytin Gazabı: 1 ölü, 1 yaralı

Efrîn’de kısa bir süredir Zeytin Gazabı Eylem Odası” adıyla çetelere yönelik eylemler düzenleniyor. Son olarak bir çete mensubu öldü, biri yaralandı.

Zeytin Gazabı Eylem Odası, 25 Haziran akşam saatlerinde Efrin’in Mabata ilçesinin Amara ile Şexutka köyleri arasında işgalci Türk devleti çetelerini hedef aldıklarını bildirdi.

Bu eylemde bir çete mensubunun öldürüldüğü, çetebaşı Derzi Ebu Xalid’in ise yaralandığı bilgisi verildi.

Zeytin Gazabı Operasyon Odası Komutanlığı, yaptığı açıklamada “Efrin’i işgal eden, halkımıza zulüm yapan işgalci Türk ordusu, ona bağlı çeteler ve ihanetçiler hedefimizde olacaktır” dedi.

Komutanlık, “Eylemlerimiz yoğun ve geniş bir şekilde devam edecektir ve Eylem Odası olarak bundan sonra da eylemlerimiz giderek daha kapsamlı şekilde devam edecektir ” diye ekledi.

Zeytin Gazabı Eylem Odası, ilk eylemini 9 Haziran’da üstlenmişti. Eylemde, El-Cebha El-Şamiya çete grubundan çete başı Ehmed Misto (Ebû Eslan El-Kurdî) öldürülmüştü.

Eylem odası yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı: “İşgalciliğin yaşının kısa olduğu ve işgalcilerin elbet suçlarının faturasını ödeyeceği kesindir. Türk devleti tarafından kandırılan ve kirli komplolarda yer edinen ihanetçilere bir an önce kirli emellerinden dönme çağrısı yapıyoruz. İşgalci Türk devletinin hiçbir ihanetçiyi bizden koruyamayacağı iyi bilinmelidir.”

Efrîn'e yönelik işgal operasyonuna "zeytin dalı" adını veren Türk devleti, bölgede çeteleri ile birlikte sistematik bir şekilde savaş suçları işliyor. Türk güçleri 20 Ocak’ta işgal saldırılarını başlattı. 18 Mart’ta ise çetelerle birlikte kent merkezine girdi. İşgal saldırılarının başından bu yana yüzlerce sivil katledildi, yüzlercesi kaçırıldı. Sivillere ait evler yağmalandı, bombalandı ve mallarına el konuldu. Çok sayıda tarihi mekan da bu vahşetin kurbanı oldu. Hemen her gün insanların alıkonulduğu, işkence gördüğü ya da mallarına el konulduğu yönünde haberler geliyor.  İnsan Hakları İzleme Örgütü HRW de kısa bir süre önce yayınladığı raporda Efrîn’de Türkiye destekli grupların Kürt sivillere ait özel mülklere el koyduğu ve yağmaladığını bildirdi.