Efrîn’den Şehba çölüne göç edenler için acil yardım çağrısı

Demokratik Özerk Yönetimi Göçmen İşleri Bürosu, Efrîn’den Şehba Çölüne göç etmek zorunda kalan on binlerce Efrînli için acil yardım çağrısında bulundu.

56 gündür süren Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarından dolayı Şehba çölüne göç etmek zorunda kalan on binlerce Efrînli için Demokratik Özerk Yönetimi Göçmen İşleri Bürosu uluslararası kurumlara acil yardım çağrısında bulundu.

İşgalci Türk devletinin devşirdiği çete grupları ile 56 gündür Efrîn’e barbarca saldırdığı belirtilen açıklamada şunlar vurgulandı: “Uluslararası toplum işgalci Türk devletinin sivillere yönelik saldırılarına karşı sessiz kalmaktadır.

İşgalci Türk devleti son bir haftadır yüz binlerce sivilin yaşandığı Efrîn kent merkezini savaş uçakları ve toplarla barbarca bombalamaktadır. Bu saldırılar ile sivil hakları göçe zorlamak amaçlanmaktadır. İşgalci ordu sağlık merkezleri ve fırın gibi sivillerin hayati ihtiyaçlarını karşıladığı kurumları bilinçli bir şekilde hedeflemektedir. Devam eden saldırılar nedeniyle on binlerce Efrînli yurttaş göç etmek zorunda kalmaktadır. Göç eden siviller büyük bir trajedi yaşamaktadır.

Efrîn kent merkezine yönelik son 2 günde gerçekleşen bombardımanda çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca sivil katledilmiş yüzlercesi de yaralanmıştır. Yaralı yurttaşlar kent merkezindeki sağlık kuruluşlarında tedavi edilmektedir.

Uluslararası hukuk örgütlenmelerine Efrîn’e yönelik bu barbarca saldırılarını kınama ve Şehba çölüne doğru göç etmeye başlayan on binlerce sivil yurttaşa acil yardımda bulunma çağrısı yapıyoruz. Çünkü binlerce çocuk, yaşlı ve yaralı sivil Şehba çölünde aç ve susuz kalmaktadır.”