Efrîn'den 'hainler meclisi'ne tepki: Siyasi çeteleri tanımıyoruz!

Türk işgalciliğinin bugün Efrîn için kurduğu 20 kişilik "hainler meclisi"ne ilk tepkiyi veren Efrîn Kantonu Eşbaşkanı Dr. Osman Şêx Îsa, "Bizim için eli silahlı çete ile siyasi çetenin hiçbir farkı yok" dedi. 

Türk devletinin El Kaide, DAİŞ ve El Nusra çeteleriyle birlikte 20 Ocak'ta Efrîn'e başlattığı işgal saldırılarının ardından Türk devleti bugün bir "yerel yönetimin" oluşturulduğunu duyurdu.

Daha önce gündeme gelen ve Efrînlilerin "hainler meclisi" olarak ilan ettiği Türk MİT'i tarafından oluşturulan yapıya ilk tepki Efrîn Kantonu Eşbaşkanı Dr. Osman Şêx Îsa'dan geldi.

Türk devletinin kurduğu 20 kişilik hainler meclisine ilişkin "Bizim için eli silahlı çete ile siyasi çetenin hiçbir farkı yok" diyen Dr. Osman Şêx Îsa, Efrîn halkının söz konusu yapıyı asla tanımayacağını ve onlar ile arkalarındaki güçleri yenilgiye uğratana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Dr. Osman Şêx Îsa, "Efrîn'in meşru ve seçilmiş yönetimi zaten var ve halkla beraberdir. Bu meclisi reddediyoruz. Çünkü Efrîn'e işgal saldırılarını getirenler, Efrîn halkına bombalar yağdıranlar, Efrîn halkının katliamlarına destek verenler bu çetelerdi. Onları Efrîn halkının temsilcisi olarak da görmüyoruz. Bunu kimse de tanımaz" diye konuştu.

"O çetelerin yeri Efrîn'de yok. İster askeri, ister siyasi, ister diplomatik çete olsun bunların Efrîn'de yeri yok. Bunlar arasında hiçbir fark yok" diyen Dr. Osman Şêx Îsa, şöyle devam etti: "Kürt halkının soykırımına onay verenler, onu kabul edenler asla bir halkın temsilcisi olamaz. Onlar Türk istihbaratının yönetimidir, Türk devletinin dolarlarla aldığı satılmışlardır, halkını dolarlara satmış kişilerdir. O çeteleri ve sahipleri olan Türk devletini Efrîn'den çıkarana kadar da mücadele edeceğiz. Hem içeride hem dışarıda Efrînimizi bu çetelerden ve sahiplerinden temizlemek için her alanda halkımızla birlikte mücadelemiz devam edecek."

Türk rejiminin resmi ajansı tarafından bugün geçilen haberde 20 kişilik bir işgal meclisi kurulduğu duyuruldu. Habere göre "11'i Kürt, 8'i Arap ve 1'i Türkmen" 20 kişilik meclisin başkanlığını Züheyir Haydar isimli bir çete yapıyor.

Haberde, "Zekeriye Muhammed, Casim el Siferi, Ahmet Hac Hasan, Abdürrahman Naccar, Horo Osman ve Muhammed Şeyh Raşit" isimli çetelerin ise söz konusu MİT menşeili meclisin "icra kurulu" olduğu savunuldu.

Türk ajansına konuşan Züheyir Haydar, kurdukları "meclisin" "Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) çatısı altında kurulduğunu ve Halep'teki yerel meclise bağlı olacağını" söyledi.