Efrin Direnişi 46. günde: CANLI BLOG

Efrîn'e yönelik Türk işgal saldırılarına karşı direniş 46'ıncı gününde devam ediyor. Türk devleti BM'nin ateşkes kararına uymayarak sivilleri bombalıyor. 20 Ocak'tan bu yana yüzlerce sivil hayatını kaybetti. İşgalcilere karşı direniş büyüyor...

17:22

Türk devletinin Şera ilçesine yönelik barbarca saldırılarına karşı ilçeye akan binlerce kişi, saldırılara karşı yarına kadar nöbet tutacak.

17:12

Güney Afrika Komünist Partisi (SACP), Türk ordusu ve paralı askeri çetelerinin Efrîn’deki katliamlarını sert bir dille kınadıklarını duyurdu.

17:03

QSD ve bileşenleri, yaptıkları ortak açıklama ile uluslararası toplumun Efrîn’de gerçekleştirilen katliamlara karşı sessiz kalması nedeniyle Fırat’ın doğusunda DAİŞ’e karşı mücadele eden güçlerini Efrîn’e  göndereceklerini duyurdu.

 

16:32

Fransız kadın politikacılar Kongra Star’ın başlattığı “Kadınlar Efrîn için ayakta” uluslararası kampanyasına cevap olmak amacıyla parlamentoda bir basın açıklaması düzenledi.

 

16:09

Efrin’deki 24 saatlik bilançoyu açıklayan QSD Basın Merkezi, işgalci Türk ordusunun saldırılarında çok sayıda sivilin şehit düştüğünü, çok sayıda sivilin de yaralandığını belirtti.

 

16:08

Türk devletinin Efrin ve ilçelerine yönelik düzenlediği işgal saldırılarında Cindires’te sağlık hizmeti veren Dr. Şiyar Hecî Ebdo şehit düştü.

15:21

İşgalci Türk ordusunun Mabeta ilçesine bağlı Merka ve Kaxre köylerini bombardımanı sonucu 2 sivili daha katletti, saldırıda 1 sivil de yaralandı.

14:13

Ceyş El Suwar Resmi Sözcüsü, güçlerini Fırat’ın doğusundan çekerek, Çağın Direnişi’ne katılmak için Efrîn’e gönderdiklerini belirtti.

https://anfturkce.net/rojava-surIye/ceys-el-suwar-reqa-dan-cekilip-efrin-e-gidiyoruz-104342

13:19

Metina köyü çevresinde şiddetli çatışmalar var

Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Metina köyü çevresinde, işgalci Türk ordusu ve bağlı çeteleri ile YPG/YPJ savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

12:46

QSD Basın Merkezi, Efrin’de yürütülen Çağın Direnişi’nde şehit düşen 10 savaşçının kimliğini açıkladı.

 

12:36

İşgalciler Efrîn kent merkezini bombaladı

Türk işgal güçleri, yüzbinlerce kişinin yaşadığı Efrîn kent merkezini bombaladı. Türk ordusunun bombardımanı sonucu yaralıların olduğu bildiriliyor. Henüz net bilgilere ulaşılamadı.

Türk devleti, 20 Ocak’tan bu yana Efrîn’i tamamen işgal etmeye çalışıyor. İşgal saldırılarında siviller ve sivil alt yapılar sistematik olarak hedef alınıyor. Şimdiye kadar yüzlerce sivil hayatını kaybetti. Bunları arasında onlarca çocuk da var.

12:30

Efrînlilerden oluşan bir heyet, YPG ve YPJ savaşçılarının direnişine destek amaçlı Şera ilçesine doğru yola çıktı.

11:51

Cindirês’e yönelik bombardıman sürüyor

Türk işgal güçlerinin Efrîn’in Cindirês ilçesine yönelik bombardımanı devam ediyor.

 

11:50

Türkiye-Rusya ortaklığı DAİŞ ve El Nusra’yı güçlendirdi

 

 

 

10:13

Cindirês’te yine siviller bombalandı

Türk işgal güçleri bir kez daha Efrîn’in Cindires ilçe merkezinde sivillere yönelik hava saldırısı düzenledi.

 

09:35

HBDH Efrîn için seferberlik halinde direnişe çağırdı

HBDH Yürütme Komitesi, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına karşı seferberlik halinde her yerin direniş alanına çevirmeye çağırdı.

 

09:02

Binlerce kadın Efrîn’e yolunda

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı 8 Mart vesilesiyle Efrîn’e doğru yola çıkan binlerce kadın, Minbic’e ulaştı.

 

 

09:01

Efrîn’de 21 fırın saldırılardan dolayı kullanılamaz hale geldi

Efrîn’de 46’ıncı gününde devam eden işgal saldırılarında kent merkezi ve ilçelerinde bulunan 21 fırın uçak veya top atışları sonucunda kullanılmaz hale geldi.

 

09:00

Efrîn Kadın Örgütleri'nden çağrı: Katliama sessiz kalmayın

Efrîn işgaline ilişkin ortak bir açıklama yapan Efrîn’deki kadın örgütleri, uluslararası topluma Türk devleti ve ona bağlı çetelerin yaptığı sivil katliamlara karşı harekete geçme çağrısında bulundu.

 

09:00

8 Mart'a: Çağın Direnişi'nde üç kadın, üç kuşak, üç hikaye...-2

Efrîn'de Çağın Direnişi'nin başladığı günden itibaren sokak sokak, ilçe ilçe Şair Şiraz Hamo'nun sesi yankılanıyor.

 

08:59

Dilşa Osman: 8 Mart kutlamalarını Efrîn kadınlarına adıyoruz

Bu yılki 8 Mart kutlamalarını Efrîn’de direnen kadınlara adayacaklarını söyleyen TJK-E sözcüsü Dilşa Osman, “Kadınlara Efrîn direniş ruhu ile alanlara çıkma çağırısı yapıyoruz” dedi.