Efrîn, Ezaz ve Mare’de 7 çete öldürüldü

Efrîn, Ezaz ve Mare'de işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemlerde eylemlerde 7 çete öldürüldü, 1 araç imha edildi.

Efrîn Kurtuluş Güçleri(HRE), işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik Efrîn, Ezaz ve Mare bölgelerinde darbeleyici bir dizi eylem gerçekleştirildiğini bildirdi.

HRE açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

"17 Ağustos tarihinde Efrîn il merkezinde Ehrar El-Şam isimli çete grubuna ait kontrol noktasına yönelik güçlerimiz tarafından etkili bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda Ehrar El-Şam isimli gruba bağlı 4 çete üyesi öldürülürken 3’ü de yaralanmıştır.

Öldürülen bazı çete üyelerinin kimlik bilgileri şöyledir; Hisên Ebû Ebdo aslen Şam’a bağlı Qelemûn bölgesinden olduğu ve Xalid Ebû Mihmmed aslen Halepli olduğu tespit edilmiştir. Bekir Ebû Muqdad, Xalid Ebû Cûd ve Elî Ebû Muhened.

17 Ağustos tarihinde Mare kenti civrarında El Cebha El-Şamiyê isimli terörist gruba yönelik birliklerimiz tarafından düzenlenen sabotaj eylemi sonucunda 2  çete öldürülürken 4’ü de yaralanmıştır.

Aynı tarihte Ezaz il merkezinde işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplara ait askeri bir araca yönelik birliklerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 1 araç imha edilirken, araç içerisindeki 1 çete öldürülmüş ve 1 çete de yaralanmıştır."