Efrîn Kantonu: Efrîn'e dönüşün sözünü veriyoruz

Efrîn Kantonu Yürütme Meclisi, Kobanê ve Şengal halkının topraklarına dönüş ısrarı gibi Efrîn’e de dönüleceğinin sözünü verdi.

Efrîn Kantonu Yürütme Meclisi, Şengal Katliamı'nın 4. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

'KÜRT HALKI VE BÖLGE MOZAİĞİ HEDEF ALINDI'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Halkımızın yaşadığı acılar ve katliamlar devam etmektedir. Şengal’de yaşayan Êzidî Kürtler 73. fermanı yaşadı. Bu acı dolu katliam görüntüleri tam sona erecek iken katliamcılar Kobanê’ye geçmiş, halka unutulmaz acılar yaşatmıştır. Buradaki halkımız yaralarını sarmaya ve yaşamlarını yeniden örmeye başlamışken bu kez de zeytin diyarı Êzidî'de katliamlar tekrarlanmıştır.

Şengal’den Kobanê’ye, Nusaybin’den Êzidî'e gerçekleşen tüm katliamlarda, yapanlar ve yönetenler farklı olsa da hedef aynı olmuştur.

Kısacası tarih yeni yöntemler ve formatlarla yenilense de her zaman Kürt halkı kurban olmuştur. DAİŞ zihniyetine sahip selefi radikal gruplar sadece Kürt halkını değil, bölgenin mozaiğini oluşturan tüm halkları yok etmek istemiştir. Son olarak Suriye’nin güneyindeki Süveyde’de yaşanan katliam bunun göstergesidir ve bu radikal grupların farklı azınlıklara, inançlara ve mezheplere karşı olan niyetlerini gözler önüne sermektedir.

'İNSANİ YARDIM ÖRGÜTLERİ GÖREVLERİNİ YAPMIYOR'

Direnişçi Şengal’in Êzidî Kürtlerinin yaşadığı acı ve katliamın üzerinden 4 yıl geçmiştir ve bazı Êzidî aileler halen Şengal’e dönmeyi beklemektedir. İnsani yardım örgütleri görevlerini yapmazken, uluslararası kuruluşların hazırladığı belge ve raporlara göre hala binlerce Şengalli kayıp durumundadır.

Çağın Direnişi’nin mekanı olan Efrîn’in Şehba’ya göç etmiş halkı olarak bir kez daha belirtiyoruz ki Şengal’de gerçekleşen katliam, halkların birliğini ve oluşturduğu mozaiği yok etmek hedefiyle devam etmektedir. Buna rağmen direnişçi yurttaşlarımız halen direnişlerine devam etmekte ve topraklarına geri dönmeyi beklemektedir.

Şengal ve Kobanê halkı kendi özerk yönetimlerinin yanında yer alarak Kürt halkı ve tüm bileşenlerine yönelik hiçbir jenosit ve katliamın amacına ulaşmayacağını kanıtlamıştır.

Efrîn Kantonu Yürütme Meclisi üyeleri olarak, uluslararası insani kurumların sivillere dönük katliamlar karşısındaki sessizliğinin bizi derinden üzdüğünü belirtiyoruz.

'EFRÎN'E DÖNÜLECEK'

Bu sebeple Ortadoğu halkları olarak bizden istenen birliğimizi güçlendirmek ve tüm krizlerin, katliamların önünü almaktır.

Şehba’da bulunan halkımıza, Şengal ve Kobanê halklarının geri dönüşlerindeki ısrar gibi biz de Efrîn’e geri döneceğimizin sözünü veriyor.”