Efrîn sakini: Türk askerleri evlere girip namusumuza el uzatıyor

Türk devleti ve çetelerinin, Efrîn'de işledikleri insanlık suçları her geçen gün sınırları daha fazla aşıyor.

Türk devleti ve ona bağlı El Nusra, ÖSO ve DAİŞ çetelerinin Efrîn’i işgal ettikten sonra, Efrîn merkez ve köylerde kalan halka akılalmaz işkenceler yapmaya devam ediyor. Halkın mallarına, evlerine, arazilerine el koyan Türk devleti ve çeteleri, bu sefer de erkekleri zorla götürüp hendek kazdırıyor, evlere girip kadınlara tecavüz ediyor. Bazı kadınları da kendi hizmetlerinde çalıştırıyorlar.

Efrîn boşaltıldığında Efrîn'e kalan ve Türk devleti ve çetelerinin yaptıklarına dayanamayıp kaçan B.A, iki ay boyunca yaşadıklarını ve tanık olduklarını ANF'ye anlattı.

'ERKEKLERİ GÖTÜRÜYOR, KADINLARA TECAVÜZ EDİYORLAR'

Türk devletinin ve çetelerinin her gün gelip köydeki erkekleri zorla toplayarak hendek kazmaya götürdüklerini ve çetelerin erkekleri götürdükten sonra evlere girip kadınlara tecavüz ettiklerini söyleyen B.A, şunları anlattı:

"Biz gözlerimizle gördük, insanların namuslarına el atıyorlardı. Kadınları ve kızları kaçırıyorlardı. Gençleri zorla götürüp hendek kazdırıyorlardı. Kadınlara kendi elbiselerini yıkatıyorlardı. Şêxqûtka köyünden 3 kadını götürdüler ve bir daha geri getirmediler. Cindirês’te bir kızı götürdüler onu da geri getirmediler. Bir kadını daha götürdüler, bir hafta sonra onu geri getirdiler. Kadının kocası onlara casusluk yapıyordu. Kosasının ismi Ahmed Sûphî'dir.

'ENKS KÖYDE ÇETELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR'

Bizim köyde ENKS’den olanlar var. Onlar çetelere yardım ediyorlar. Onları köye muhtar yapmışlar. Köyde olan her şey onların denetiminde oluyor. Onların gözlerinin önünden kadınları götürüyorlar ama aileler korkudan bir şey diyemiyor.

Benim babamın amcasının oğlunu götürdüler, sonra öldürüp getirip Reco’da yolun üstüne attılar.

Biz Efrîn'den arabamız olmadığı için kaçamamıştık. İki aile kaçmak istedik. Kaçmaya çalışırken ÖSO çeteleri her birimizden 100 bin Suriye lirası aldı."