Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü’nden ambargoya karşı acil çağrı

Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü, uluslararası hukuk ve insani yardım kuruluşlarına ambargonun kaldırılması için çağrı yaptı.

Efrîn -Suriye İnsan Hakları Örgütü, Şam hükümetine bağlı 4’ncü Tugay’ın Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri ile Şehba Kantonu üzerinde dayattığı ambargoya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Ambargonun halkın yaşam koşullarını etkilediğini ve sürdürülmesi dahilinde insanlık felaketine neden olacağı uyarısı yapıldı.

Ambargonun neden olduğu sorunlara değinilen açıklamada, “Suriye rejimine bağlı 4’ncü Tugay bölgeye yakıt geçişine izin vermiyor. Bunun sonucunda her iki mahalledeki yakıt krizi devam ediyor” denildi.

Bölgeye geçirilen yardımların halka ulaşmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Haftalık bölgeye yaklaşık 25 yakıt tankeri geçiş yapıyor fakat yakıtın bir litresi dahi yurttaşlara ulaştırılmadı. Dahası yakıt krizinden dolayı elektrik kesintisine neden oluyor ve günlük sadece 2 saat elektrik verilebiliyor” diye belirtildi.


'AMBARGO SÜRERSE HASTANELER HİZMET DIŞI KALABİLİR'


Ambargonun devam etmesi halinde Şêxmeqsûd ve Fafin'deki hastanelerin hizmet dışı kalabileceğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: “Halep’in kuzey kırsalında faaliyet gösteren hukuk örgütü olarak tüm insani ve hukuk örgütlerine uluslararası topluma Şehba bölgesi ve iki Kürt mahallesi üzerindeki ambargoyu kaldırması için Suriye hükümetine baskı kurması çağrısı yapıyoruz. Suriye hükümetine ise ambargo bölgelerinde kalan yurttaşlarına Suriye vatandaşı gibi yaklaşması ve Suriye anayasasında öngörüldüğü şekilde görevlerini yerine getirmesi çağrısı yapıyoruz.”