Efrîn ve Tebqa sokakta: Sonuna kadar direniş!

Efrîn ile Tebqa'da gençler ve kadınlar, sokaklara çıkarak Çağın Direnişini selamladı.

Efrîn'de on binlerce kadın, Türk devletinin yaşam alanlarına dönük işgalci saldırılarına karşı sokağa çıktı. Kongreya Star öncülüğünde “Dünya kadınları Efrîn için başkaldırın” sloganıyla organize edilen yürüyüş, on binlerce kadının katılımıyla Newroz Meydanı’nda başladı. Kentte bulunan kurum ve kuruluş temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşte, zeytin dalları, YPJ bayrakları ve işgalci güçlere karşı fedai eylem gerçekleştiren Avesta Xabur’un fotoğrafları taşındı. Yürüyüşte 'Erdoğan, kadın ve çocuk katilidir', 'Kadın direnişi tarih direnişidir' ve 'Kadına yönelik saldırı yaşam değerlerine yönelik saldırıdır' yazılı pankartlar da açıldı. Yürüyüşte 'Jin, Jiyan, Azadi', 'Bijî Serok Apo' ve 'Bijî Berxwedana Efrîn' sloganları atıldı.

Bombardıman ve top sesleri altında devam eden yürüyüş, Dersim Hastanesi önüne kadar devam etti. Burada özgürlük mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşunun ardından Kuzey Suriye Demokratik Federasyon Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusıf konuşma yaptı. Yusıf, annelerin çocuklarını Efrîn direnişine feda ettiğini belirterek, “Savaşçıların direnişi sayesinde işgalcilerin Efrîn’e yönelik saldırıları kırılıyor. Efrîn’deki direnişimiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

TEBQA

Tebqa’da Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi üyesi çok sayıda genç, Efrîn için yürüyüş düzenledi. Sabah saatlerinde El-Rimêla beldesinden başlayan yürüyüşte, işgalci güçlere karşı fedai eylem gerçekleştiren Avesta Xabur’un posterinin yanı sıra üzerinde “Düşmanı gençlik ruhuyla bölgeden çıkaracağız” yazılı pankart taşındı.

Ebu Redani köyünden halkın da katılımıyla Çağın Direnişi selamlandı.