Efrînli çocuklar 3 ay sonra yeniden eğitime başladı

Berxwedan Kampı'nda kalan Efrînli çocuklar işgal saldırıları nedeniyle 3 aydır ara verdikleri eğitimlerine yeniden başladı.

İşgalci Türk devleti ve ona bağlı El Kaide, DAİŞ ve El Nusra gibi çete gruplarının Efrîn'e yönelik soykırım ve işgal saldırıları sonrası Şehba böglesine göç eden Efrînli çocuklar, saldırılar nedeniyle eğitime verilen 3 aylık aranın ardından bugün kamplarda yeniden eğitime başladı.

Türk devletinin saldırıları sonrası Şehba bölgesine göç eden Efrînliler için Fafînê nahiyesinde kurulan Berxwedan Kampı'nda çocuklar eğitime başladı. Okulların açılması dolayısıyla çadırkentte yapılan etkinliğe Efrîn Kantonu Yönetimi, kamp yönetimi, öğretmenler, veliler ve çocuklar katıldı.

Okul olarak kurulan çadırların önünde yapılan etkinlikte Kongreya Star adına konuşan Leyla Îbîş, işgal saldırılarına rağmen okulların yeniden eğitime açılmasının işgalcilere verilmiş bir cevap olduğunu kaydetti. Demokratik Toplum Eğitimi Komitesi (KPC) adına konuşan Şerwan Hemo, işgalcilerin hedeflerinden birinin de Kürt dilini ve kültürünü ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, bulundukları her alanda dillerini ve kültürlerini koruyacaklarını ifade etti.

Yapılan konuşmalar ve müzik dinletisinin ardından 6'ncı sınıfa kadar olan çocuklar çadırkentte kurulan okulda eğitime başladı.