El Hemud: İşgal edemeyecekler

Hilisat aşireti temsilcisi İbrahim Ehmed El Hemud, Türk işgaline izin vermeyeceklerini ve topraklarını asla bırakmayacaklarını söyledi.

Türk devletinin, buğday depolarını, fırınları, elektrik, gaz ve petrol tesislerini, hastane ve okulları hedef aldığını belirten İbrahim Ehmed El Hemud, bu şekilde halkın aç ve çaresiz kalmasını sağlamaya çalıştığını söyledi. El Hemud, “Türk devletinin tüm saldırılarına karşı hazırız. Çocuklarımızla birer şehit adayıyız” dedi.

Girê Spî’nin Hişê köyünden Hilisat Eşiret temsilcisi İbrahim Ehmed El Hemud, Türk devletinin saldırılarına ilişkin ANF’ye konuştu.

HEPİMİZ BİRER ŞEHİT ADAYIYIZ

Türk devletinin saldırganlığını ve uluslararası sessizliği kabul etmediklerini belirten El Hemud, şunları söyledi: “Biz binlerce şehit verdik. Dünya halklarını korumak için en değerli varlıklarımızı feda ettik. DAİŞ gibi barbar ve insanlık düşmanı bir terörü yenmek için bu topraklara kanlarımızı döktük. Toprağımıza ve kazanımlarımıza bağlıyız ve hiçbir zaman ülkemizi terk etmeyeceğiz. Bu işgalci gücü istemiyoruz. Buğday depolarını, fırınları, hastane ve okulları hedef alıyor. Bu şekilde halkın aç ve çaresiz kalmasını sağlamaya çalışıyor. Çocuklarımızla birer şehit adayıyız. Türk devletinin tüm saldırılarına karşı hazırız. Çocuk, yaşlı, kadın, erkek tüm Kuzey-Doğu Suriye halkı, birer canlı kalkan gibi duracağız.”

QSD’NİN YANINDAYIZ

QSD’yi hiçbir şekilde bu savaşta yalnız bırakmayacaklarını ifade eden El Hemud, “Türk devleti, Osmanlı hayalini bir kez daha bu bölgede gerçekleştirmek istiyor. Osmanlı 400 yıl bu toprakları işgal etti ve şimdi Erdoğan işgal ediyor. Kuzey-Doğu Suriye’deki tüm aşiretler ve halklar birlikte QSD’nin yanında yer almaya devam edeceğiz, çünkü QSD bizim çocuklarımızdan oluşuyor. Her QSD savaşçısı bu halkın evladıdır. Biz kendi çocuklarımızı asla yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

ARAP BİRLİĞİ İZLİYOR

Özellikle Arap Birliği’nin sessizliğini eleştiren El Hemud, “Arap Birliği nerede? Türk devleti uçaklarla bu halkı katlederken sadece izliyorlar mı? Bu ülke bizim annemizdir. Türk devletinin hiçbir ahlaki değeri yoktur. Mezarları bile hedef alıyor. Arap Birliği devletleri sadece seyrediyor” dedi.