Enternasyonalist savaşçı Hilmarsson Efrîn’de şehit düştü

Enternasyonalist savaşçı İzlandalı Haukur Hilmarsson (Şahin Hüseyni), Efrîn’de şehit düştü.

Yazılı bir açıklama yapan Enternasyonal Özgürlük Taburu (EÖT) İzlandalı savaşçı Haukur Hilmarsson’un (Şahin Hüseyni) Efrîn’de şehit düştüğünü belirtti.

Açıklamada şunlar yer aldı: “Enternasyonal Özgürlük Taburumuzun İzlandalı savaşçısı, Haukur Hilmarsson (Şahin Hüseyni) Efrîn’de ölümsüzleşti. Faşist Türk ordu güçlerinin yoğun bombardımanı sonucunda Badina hattında ölümsüzleşen Şahin yoldaşımız, Efrîn direniş cephelerinde onur ve özgürlük için dövüşen tüm savaşçılarımızın omuz başındadır şimdi. İzlanda’dan çıkıp Rojava devrimini savunmak için Reqa ve Efrîn cephelerinde savaşan Haukur Hilmarsson yoldaşımızı, enternasyonalist devrimciliğin ölümsüz savaşçılarından biri olarak, saygıyla anıyoruz. Başta ailesi olmak üzere, dostlarına beraber hareket ettiği yoldaşlarına başsağlığı diliyoruz.

Şahin yoldaş Yunanistan’da mücadele veren RUIS hareketi üzerinden Rojava devrimine katılım kararı alır. Yunanistanlı yoldaşlarıyla birlikte Enternasyonal Özgürlük Taburu’nda yer almak üzere MLKP Şehit Serkan Taburuna ulaşır. Rojava devriminin gerekleri doğrultusunda askeri ve politik eğitimini burada tamamlar. Savaşa ciddiyetle yaklaşır ve bunun motivasyonuyla askeri eğitimini başarıyla tamamlar. Kararlı, kurallı ve cesur bir savaşçı olarak kendini inşa etme şiarıyla ayrıldığı Şehit Serkan taburundan Reqa cephesine ve son nefesini verdiği Efrîn – Badina cephesine kadar sözüne bağlı bir pratik sergiler.

Şahin yoldaş Rojava’da ilk önce, Enternasyonal Özgürlük Taburu (EÖT) savaşçısı olarak Reqa cephesinde yer alır. Disiplinli duruşu, örgütlü yaşamdaki titizliği, askeri niteliği ile öne çıkarak DAİŞ’e karşı savaşta komutanlaşır. EÖT taburunda kol komutanı olarak görev alır. Rojava devrimi için savaştıkça devrime olan bağı daha da artar ve bu doğrultuda EÖT’nin örgütsel sürekliliğinin sağlanmasına, askeri ve politik varlık halinin büyütülmesine kendini adar.

Reqa’da DAİŞ çetelerinin yenilgisiyle açılan yeni dönemi TC’nin Efrîn saldırısıyla başlatması karşısında Şahin yoldaş, hızla Efrîn cephesine geçmeye çalışır. Efrîn saldırısının ikinci günü EÖT adına bir bildiri kaleme alarak Avrupa halklarına TC faşizmini teşhir çağrısı yapar ve bu doğrultuda enternasyonal kuvvetlerle temasa geçer.

Efrîn’e ulaşmasının ardından Badina-Dimilya cephesinde yerini alır. Savaş çetin koşullarda sürmektedir. Şahin yoldaş Efrîn’de olduğu için çok mutlu olduğunu savaş sonrası da Efrîn’de kalmak istediğini söyler. Mutlu bir devrimci olarak savaşçıların moral kaynağı olur. Bulunduğu alanı tanıdıktan sonra artık Şahin yoldaş yeni gelen savaşçıları mevzilerine götürmekte ve keşif karşısında disiplinli hareketiyle alanda konumlanışın güvenliğini sağlamaktadır. Yoğun keşif altında görüntü verilmesi sonucu yaşanan bir saldırıda yaralılara hızla tıbbi müdahale ederek onları güvenli alana taşıyan, aynı alanda ağır yaralanan Yunanlı yoldaşının hastaneye ulaştırılmasını koordine eden Şahin yoldaş olmuştur.

Çetelerin saldırılarını yoğunlaştırdığı; obüs, tank ve uçaklarla hamle yaptığı sırada Şahin yoldaş MLKP savaşçısı yoldaşlarıyla birlikte bulundukları alanın savunması için stratejik öneme sahip bir tepede mevzide bulunmaktadır. Çetelerin karadan giriş yapmaya çalıştığını fark eden yoldaşlar çeteleri ateş altına alır. Çatıştıkları mevziler obüslerle yoğun keşif altında vurulmaktadır. Şahin yoldaş burada kararlı bir duruş sergiler. Obüsler ve silahlı keşif uçakları çok yoğun vurmaya başlar ve Şahin yoldaş ve beraberindeki iki Arap savaşçı Badina–Dimilya hattında şehit düşer. Cenazeler almak için yapılan girişimler sonuç vermez. Şahin yoldaş ve beraberindeki silah arkadaşları, Efrîn'in özgürlük sevdalısı halkının kalbinde ve toprağında sonsuza dek yerini alır.

Şahin yoldaşın şehadeti tıpkı diğer şehit enternasyonalist savaşçılarda olduğu gibi TC faşizmine karşı enternasyonal cepheden verilen güçlü bir cevap ve darbe olmuştur. Şehit enternasyonal savaşçıların Efrîn tepelerinde yükselttikleri bayrak şimdi başta Avrupa olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerinde faşist Türk devletine karşı yükselmektedir. Faşist, katil Erdoğan adı artık dünyanın tüm dillerinde haykırılacaktır. Şahin yoldaşımız İzlanda’dan Efrîn’e uzanan yolculuğunda, insanlık ailesinin bir parçası olarak ölümsüzleşirken, bizler onu onurlu mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz.”

Şehidin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Şahin Hüseyni

Adı-Soyadı: Haukur HILMARSSON

Doğum Yeri ve Tarihi: Reykjavik / 22 Temmuz 1986

Rojava’ya geliş tarihi: Temmuz 2017

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn- 24 Şubat 2018