Eyn Îsa’da 3 QSD savaşçısı şehit düştü

QSD, Türk devletinin Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına karşı ilçeyi savunurken Îbrahîm Mihemed Berho (Gîvara), Ehmed Hemed El Şawî (Zagros) ve Hecî Xelîl Mihemed (Çiya Kobanê) adlı 3 savaşçının şehit düştüğünü açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Eyn Îsa’yı savunurken şehit düşen 3 savaşçının kimliğini açıkladı.

QSD’nin açıklaması şöyle:

“Güçlerimiz, terörist DAİŞ örgütüne karşı operasyonlarını sürdürüyor. Aynı zamanda işgalci Türk devletiyle çetelerinin, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını boşa çıkarıyor.

Savaşçılarımız terörist DAİŞ örgütüne ağır darbeler vuruyor ve gizli hücrelerini dağıtıyor. Hol Kampı’ndaki İnsani ve Güvenlik Hamlesi’nin sonuç vermesinin ardından Türk devleti ve çetelerinin güçlerimize karşı saldırıları arttı.

Türk işgal saldırılarının boşa çıkarılması sırasında, kendi kanlarıyla fedakarlık destanı yazan 3 yoldaşımız şehitlik mertebesine ulaştı.

İşgalci Türk devletine ait bir SİHA’nın Eyn Îsa’ya yönelik saldırısı sonucu yoldaşlarımız Îbrahîm Mihemed Berho (Gîvara), Ehmed Hemed El Şawî (Zagros) ve Hecî Xelîl Mihemed (Çiya Kobanê) şehit düştü.

3 şehidimizin ailelerine ve halkımızın tümüne başsağlığı diliyoruz. Temiz kanlarının intikamını alacağımıza söz veriyoruz. Hedeflerini ve umutlarını gerçekleştirene kadar izlerinde mücadele etmeye devam edeceğiz."