‘Fitne girişimlerine karşı dikkatli olunmalı’

Tabqa bölgesinde bulunan aşiretler, başta Suriye hükümeti olmak üzere fitne girişimlerinde bulunanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Igêdat aşireti şeyhi Metşer El Hefel’in Dêrazor’da katledilmesinin ardından Arap aşiretlerinin olaya tepkisi sürüyor.

Humus ve Hama kentlerinden Tabqa’ya yerleşen aşiretlerin temsilcileri de bugün düzenledikleri basın açıklamasıyla Dêrazor halkına ve Igêdat aşiretine destek mesajı verdi.

Tabqa’nın doğusundaki Sefsafe köyünde, Igêdat, Emûr, Hedîd, Muwalî ve Fewîra aşiretlerini temsilen yapılan açıklamayı Igêdat aşiretinden şeyh Sultan El Vekaa okudu.

Metşer El Hefel’in katledilmesini kınayan aşiretler, bu olayı terörist bir saldırı olarak niteleyerek, “Bu olaydan kimin çıkar sağladığını iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu saldırı dış güçler tarafından halkın QSD’ye olan inancını kırmak için yapılmıştır” diyen aşiretler, suikastlar ve saldırılarla halkı ve aşiretleri Özerk Yönetim ile karşı karşıya getirmenin amaçlandığı belirtti.

Açıklamanın devamında, “Kendini aşiret şeyhi olarak tanımlayıp bölge dışında, otellerde kalanlara diyoruz ki, siz bizleri temsil etmiyorsunuz ve bu topraklara bağlı değilsiniz. Burada yaşayanlar biziz ve ne olduğunu biz daha iyi biliyoruz” denildi.

Karışıklık çıkarma girişmelerine karış birlik ve beraberlik çağrısı yapılan açıklamada, fitne çıkarmak isteyenlerin kimler olduğunun ortaya çıkarılacağı vurgulanarak şunlar belirtildi: “Suriye rejimine ve 400 yıl boyunca bölge halkına karşı suç işlemiş Osmanlı işgaline destek verenler şunu çok iyi bilsin ki bölge aşiretleri planlarınızı bozacak ve komplocuların karşısında duracaktır.”