Gabar’da işgalcilere ağır darbe vuruldu

HPG/YJA STAR gerillaları Gabar'da operasyona çıkan işgalci Türk ordusuna ağır darbe vurdu. Tespit edilen 7 Türk askeri öldürülürken, geri çekilmek zorunda kaldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Gabar’da operasyona çıkan askerlere yönelik yapılan eylemlerin detaylarını açıkladı. HPG açıklamasında, “9 Kasım günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Gabar bölgesinde bulunan Gelîyê Gordıla alanında kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz aynı gün saat 15.00’da Şehit Rêzan Tepesi’nde konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusuna yönelik olarak sahada başlatılan Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında bir eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğinde 2 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda düşman askeri ise yaralanmıştır.

GERİ ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDILAR

Güçlerimiz yine devrimci hamle kapsamında 11 Kasım günü saat 11.45’te Şehit Soro Tepesi’nde konumlanan operasyonun bir birliğine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman birliğinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 5 asker öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından alanı taarruz tipi helikopterler ile rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerlerini Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Gerçekleştirilen eylemler sonucunda ağır kayıplar veren işgalci TC ordusu 12 Kasım günü saat 13.30’da sonuçsuz bir şekilde operasyon alanlarından geri çekilmek zorunda kalmıştır“ ifade edildi.

UÇAKLAR KANDİL VE HEFTANİN’İ BOMBALADI

HPG, işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının 11 Kasım günü saat 20.00 sularında Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Pirbula alanını bombaladığını belirtti.

Bugün saat 09.00 ile 09.40 arasında savaş uçaklarının Kandil bölgesine bağlı Dola Bedrana alanını bombaladığını vurgulayan HPG, gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kayıplarının olmadığını ifade etti.