Gazilere saldırıya karşı yürüyüş: Türk devleti DAİŞ'i koruyor

Qamişlo’da Türk devletinin Gazi Federasyonu’na yönelik saldırısına karşı yürüyüş düzenlendi, "Türk devleti DAİŞ'e karşı mücadeleyi önlemek istiyor" mesajı verildi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Demokratik Birliği Partisi (PYD) ve çeşitli sivil toplum kuruluşları üyelerinin de katılımıyla, Kongra Star öncülüğünde işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Gazi Federasyonu'na yönelik saldırılarına karşı yürüdü.

Qamişlo’nun Sîvan Kavşağı’nda bir araya gelen halk, "Türk devletinin saldırılarına hayır”, “Saldırı ve kuşatmayla irademizi kıramazsınız” ve “Suriye halkı Osmanlı işgalini kabul etmiyor” pankartlarını taşıdı. Halk, işgalci Türk devleti tarafından 11 Şubat'ta Erbewi Mahallesi’nde hedef alınan Gazi Federasyonu binasının önüne kadar yürüdü.

'ASLA İRADEMİZİ KIRAMAYACAKLAR'

Kongra Star Yönetimi üyesi Şaha Xelîl, Rojava’yı yıkıma uğratmak isteyen DAİŞ çetelerine karşı kahramanca mücadele yürüten gazilerin hedef alınmasının ahlak dışı olduğunu söyledi.

DAİŞ çetelerinin insanlık dışı saldırılarını boşa çıkartan gazilerin, işgalci Türk devletince hedef alınmasının çetelere karşı mücadelenin önünün alınması anlamına geldiğinin altını çizen Şaha Xelîl, bölge halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri doğrultusunda direndiğini belirterek, “Türk devletinin bölgemize yönelik ilk saldırısı değil bu. Bölgede sivil yerleşim ve alt yapıları hedef alıyor. Ancak şunu da bilmeli ki asla irademiz kırılamaz!” şeklinde konuştu.
Şaha Xelîl, uluslararası toplumun saldırılar karşısındaki tutumuna dikkat çekerek, “Biz sizden hiçbir şey umut etmiyoruz. Çünkü bugüne kadar hep sessizdiniz ve bu saldırılara ortaksınız” dedi.

Yürüyüş “Faşist Erdoğan” sloganları eşliğinde tamamlandı.