Halep'te Öcalan için çadır eylemi sona erdi

Suriye’nin Halep kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle başlatılan çadır eylemi üçüncü gününde sona erdi.

Kadın örgütü Kongreya Star, 4 Ekim günü Halep’in Şêx Meqsû mahallesinde “Kadınlar Önder Apo’nun özgürlüğü ve kendi özgürlüğü için baş kaldırıyor” sloganıyla çadır eylemi başlatmıştı.

Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle yapılan eylem üçüncü gününde sona erdi.

Eylemin son gününde, siyasi partiler ve sivil kurumların temsilcileri ile Asayiş Güçleri ve Ezidi Evi üyeleri de hazır bulundu.

Yapılan konuşmalarda Öcalan’ın ortaya koyduğu Demokratik Ulus projesinin önemine dikkat çekilirken, sözkonusu projenin halkların ortak yaşamı ve birliğinin garantisi olduğu vurgulandı.

Türk devletinin Efrîn işgalinin de tepki gösterilen eylemde, Efrîn’in kurtuluşu ve Öcalan’ın özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleye devam sözü verildi.

Daha sonra Arapça ve Kürtçe dillerinde basın açıklaması okundu. Açıklamada Öcalan’ın 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkışına yol açan komplo kınanırken, Türk işgaline karşı tüm dünya kadınlarına mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı.