Hecîn’de 121 terörist öldürüldü

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD, Hecîn’de 121 teröristin öldürüldüğünü ve 126 sivilin kurtarıldığını belirtti.

Demokratik Suriye Meclisi (QSD) Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nın son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

Bilanço açıklamasında şunlar belirtildi:

Baxoz Cephesi: Savaşçılarımıza ait noktalara ağır silahlarla saldırıda bulunan teröristler, daha sonra kapsamlı bir saldırı girişiminde bulundu. Savaşçılarımızın saldırılara karşılık vermesiyle bu cephede şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda teröristlere ağır darbeler vurulurken, yüklü miktarda cephanelik ve saldırıda kullanılmak istenilen bomba yüklü bir araç ele geçirildi.

Bu cephede öğlen saatlerinde güçlerimiz ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda teröristlere ağır darbeler vurulurken, alanda sıkışan diğer teröristler de bölgeden çekilmek zorunda kaldı.

Askeri mühendisler, bölgede yaptıkları arama faaliyetlerinde çok sayıda mayını etkisiz hale getirdi.

Akşam saatlerinde ise güçlerimiz teröristlere ait noktalara eylem düzenledi. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda terörist öldürülürken, diğer çeteler de geri kaçmak zorunda kaldı. Bölgede 1 kilometre daha ilerleyen güçlerimiz, 17 yeni askeri nokta kurdu. Bölgede ayrıca bomba yüklü bir araç ele geçirildi.

Bölgede ilerleyişini sürdüren savaşçılarımız, kötü hava koşullarına rağmen 23 yeni askeri nokta kurdu.

Terörist grupları, bu cephede güçlerimize ait noktalara da ağır saldırılarda bulundu. Bölgede 4 saati aşkın süre devam eden çatışmalarda, çok sayıda çete öldürüldü ve yaralandı. Savaşçılarımız buradaki çatışmalarda saldırı girişiminde bulunan bomba yüklü bir aracı hedef noktasına ulaşmadan imha etti. Öte yanda teröristler ASPG füzesi ile noktalarımıza yönelik saldırılarda bulundu. Güçlerimiz bu saldırılarda hiçbir zarar görmedi.

Teröristler gün içerisinde aynı cephede üçüncü kez saldırı girişiminde bulundu. Saldırılara karşı direnişi yükselten güçlerimiz, teröristlere ait noktalara etkili eylemlerde bulundu. Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalarda teröristlerin tüm saldırıları kırıldı ve çok sayıda terörist öldürüldü.

Bu cephenin diğer noktalarında da şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Teröristler bu noktalardaki saldırılarda da ağır silahların yanı sıra havan atışları da yapıyor. Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları da bölgedeki terörist noktalarını hedef aldı.

Hecîn Cephesi: Bu cephede de sabahın erken saatlerinden itibaren güçlerimiz ve DAIŞ teröristleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Teröristlerin güçlerimize ait noktalara saldırmasıyla bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda onlarca terörist öldürüldü ve yaralandı. Savaşçılarımıza karşı direniş gösteremeyen teröristler bölgeden kaçarak geride silah ve cenazelerini bıraktı. Bu alanda teröristlere ait bir miktar cephanelik savaşçılarımızın eline geçti. Güçlerimiz bölgede 35 yeni askeri nokta kurdu. Uluslararası Koalisyon’da bölgede teröristlere ait noktaları hedef aldı.

Teröristlerin cephede bir kez daha ağır silahları ile gerçekleştirdiği saldırılar, savaşçılarımızın direnişiyle geri püskürtüldü. Burada da onlarca terörist öldürüldü ve yaralandı. Savaşçılarımız bu alanda 2 kilometre ilerleme sağladı. Savaşçılarımız, burada da DAIŞ teröristlerinin canlı kalkan olarak kullandığı 3 Bin 126 sivili kurtararak, güvenli alanlara taşıdı.

Burada yaşanan çatışmalarda savaşçılarımız yaralandı. Yaralı savaşçılarımız hastaneye kaldırıldı.

Bölgedeki çatışmalar devam ediyor.

Sonuç

-Öldürülen terörist sayısı: 121

-Teröristlerin kayıpları: 44 noktaları imha edildi. 1 doçka ve bomba yüklü bir araç imha edildi. Teröristlerin bölgede kullandığı 7 yol kesildi.

-Savaşçılarımız bölgede cephanelikleri ele geçirdi, 2 bomba yüklü araç ele geçirildi.

-Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları bölgede 50 noktayı hedef aldı.”