Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Helikopter kazasında şehit düşen QSD’liler için Şehba’da taziye

Güney Kürdistan’da helikopter kazasında şehit düşen savaşçılardan Berfîn Bîlal (Rojeng Rifet) ve Hadî Hemdoş Zahir (Dogan Efrîn) için Şehba’da taziye kuruldu.

Şehba halkı ve Efrînli binlerce göçmen ile meclis ve kurum üyeleri, Şehba’nın Ehdas ilçesindeki Berxwedan Kampı’nın ana caddesinde taziye için bir araya geldi.

Taziye, 15 Mart’ta Başûrê Kurdistan’da 2 helikopterin düşmesi sonucu YAT üyesi 7 arkadaşlarıyla birlikte şehit düşen Berfîn Bîlal (Rojeng Rifet) ve Hadî Hemdoş Zahir (Dogan Efrîn) için kuruldu.

Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Şaziye Îbrahim, iki şehidin ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitlerin fedakarlıkları sayesinde bölgenin kazanımlarının korunduğunu ifade etti.

Efrîn’nin Türk devleti tarafından işgal edilişinin 5’inci yıl dönümü dolayısıyla, Türk devletinin işlediği suçlara da dikkat çeken Şaziye,  “İşgalciler, gece ve gündüz durmadan gençliğin kanıyla sulanan ve tarihi direnişi yok etmeye çalışıyor. Rojeng ve Dogan, Önder Abdullah Öcalan fikriyle silahlanarak Efrîn ve Rojava halkının iradesinin kırılmayacağını kanıtladı” diye konuştu.

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) komutanlarından Suheyle Efrîn, “İşgalci Türk devleti ve çeteleri, politikaları ve özel savaş yöntemleriyle Efrîn halkının direnişini yok etmeye ve Misak-ı Milli planlarını uygulamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Suheyle Efrîn, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları ve devrimci halk savaşını esas alan bölge halkı sayesinde işgal girişimlerinin boşa çıkarıldığının altını çizdi.

Suheyle Efrîn, “Şehitlerin intikamını almak her savaşçının sorumluluğudur” diye ekledi.

Demokratik Toplum Eğitim ve Öğretim Komitesi (KPC-D) Üyesi Rûken Ehmed ise şehitlerin şehadet belgelerini ailelerine teslim etti.