Hesekê’de binlerce kadın: Sloganımız zafer

8 Mart dolayısıyla Hesekê ve ilçelerinde farklı etkinlikler düzenleyen kadınlar, Abdullah Öcalan’ın özgürlük felsefesiyle hareket eden kadınların gücünü ve iradesini hiçbir gücün kıramayacağını vurguladı, “Sloganımız zafer” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Hesekê , Şedad, Dirbesiyê, Til Temir ve Hol ilçelerinde kitlesel yürüyüş, Zirgan'da ise miting düzenlendi.

HESEKÊ

Hesekê’de yüzlerce kadın yöresel kıyafetleriyle Salhi Mahallesi'nde bir araya geldi. Kongra Star bayrakları ve Rojava Devrimi şehitlerinin resimlerini taşıyan Hesekêli kadınlar, ana cadde üzerinden Mifti Mahallesi'ne kadar yürüdü.

Burada yapılan mitingde Suriye Demokratik Meclisi (MSD) Başkan Yardımcısı Leyla Qehreman konuştu. Dünya kadınlarının 8 Mart'ını kutlayan Leyla Qehreman, bugünü Kurdistan özgürlük mücadelesi şehitlerine borçlu olduklarını belirtti.

Leyla Qehreman, kadınların önderliğinde özgür bir Suriye kurulana ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

ŞEDADÊ

Erişa, Mergede, Deşişe ve Ebdan’dan Şedadê merkezine akan yüzlerce kadın da şehitlerin resimleri ile kadın mücadelesini yansıtan pankartlarla İl Meclis binası önünden yürüyüşe geçti.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi önünde mitinge dönüşen eylemde Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi Başkanı Adalet Omer, kadınlara seslendi. İran ve Rojhilatê Kurdistan'daki tüm kadın direnişçileri selamlayan Adalet Omer, “Kadın devrimi durmuyor ve dikta rejimleri kadın örgütlerinden korkuyor, bu nedenle kadın özgürlüğünü bastırmaya çalışıyorlar. Ama sloganımız zafer ve işgalci Türk devletinin uçakları ve saldırıları bizi korkutmuyor” dedi.

Kongra Star Şedadê Koordinasyon Üyesi Emîre El Seed ise bölge kadınlarının DAİŞ çetelerinin katlettiği Arap kadınlardan Hind ve Seide’nin mücadelesini sürdüreceğine söz verdiğini vurguladı.

TIL TEMIR

Til Temir'de yüzlerce kadın, Şehit Aileleri Meclisi merkezi önünden halk kıyafetleri ve davul zurnalarıyla Kandil Kavşağı’na yürüdü. Kandil Kavşağı’nda miting yapıldı. Hesekê Kanton Meclisi üyesi Fidan Seydo, devrimin tüm öncü kadınları başta olmak üzere dünya kadınlarının 8 Mart’ını kutladı.

Bugünün kadınların özgürlük günü olduğunu söyleyen Fidan Seydo, Ortadoğu'da ve Kurdistan'ın dört parçasında kadınların kahramanca bir direniş sergilediğini, Abdullah Öcalan’ın özgürlük felsefesiyle hareket eden kadınların gücünü ve iradesini hiçbir gücün kıramayacağını vurguladı.

ZIRGAN

Zirgan ilçesi Kongra Star örgütü, onlarca kadının katılımıyla Dilawiyê köyünde miting düzenledi. Mitingde konuşan Kongra Star Koordinasyon Üyesi Welida Boti, tüm kadınların 8 Mart’ını kutladı. Zirgan İç Güvenlik Güçleri üyesi Rîm Cewher de Abdullah Öcalan'ın posterini Kongra Star bürosuna hediye etti.

DİRBÊSIYÊ

Şehîd Zevîn Parkı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu ve meclis üyeleri kongre merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Burada bir konuşma yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Asya Abdullah, "Kadınlar her zaman lider olmuştur. Özgürlük için mücadele etmeli ve hedeflerine ulaşmalıdır" dedi.

Asya Abdullah, özgür kadınların önderliğindeki ayaklanmaların elde ettiği değişim gücünün, egemen sistemlerin korkmasına neden olduğuna dikkat çekti.

HOL

Hol'da Eğitim Merkezi'nin önünden El Reis Kavşağı’na kadar yürüyüş yapıldı. Kavşakta duran kadınlara yönelik Cizre Bölgesi Kadın Meclisi Başkanı Evîn Paşo bir konuşma yaptı. Tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan Evîn Paşo, toplumun sorunlarının çözümünün kadının özgürleşmesinde, adalet ve eşitliğin gerçekleşmesinde yattığını söyledi. Evîn Paşo, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana ve tüm toplumlarda adalet ve eşitlik sağlanana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.