Hesekê halkından Mihemed ve Sîno'nun taziye çadırına ziyaret

Hesekê’de yüzlerce kişi, şehitler Zeyneb Mihemed ve Nermîn Sîno için kurulan taziye çadırına akın etti.

Hesekê’de yüzlerce kişi, sivil ve askeri kurum üyeleri Adalet Bürosu Eşbaşkanı Zeyneb Mihemed ve Kadın Savunma Birliği (YPJ) savaşçısı Nermîn Sîno (Bêrîtan) için kurulan taziye çadırına akın etti.

Hesekê’nin Til Hecer Mahallesi’nde kurulan taziye çadırında, Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rojda Ehmed kısa bir konuşma yaptı.

'TÜRK DEVLETİ ZAYIFLIĞINDAN SALDIRIYOR'

“Zeyneb arkadaşın şehit düştüğü gün, işgalci Türk devleti Zirgan’a bağlı Mişêrfa ve El Esediyê köylerini bombaladı. Masum iki çocuk saldırının kurbanı oldu” diyen Rojda Ehmed, işgalci Türk devletinin saldırılarına dikkat çekti.
Rojda Ehmed, “işgalci Türk devletinin bu saldırıları, halkının özgürlük savaşçısı olan ve büyük bedeller ödeyen güçlerimize karşı ne kadar zayıfladığını göstermektedir” dedi.

'TÜRK DEVLETİNİN PLANLARI BOZULDU'

Özerk Yönetim adına söz alan Cizre Bölgesi Çevre ve Yerel Yönetimler Kurulu Eşbaşkanı Silêman Ereb, “Şehit Zeyneb, aralıksız çalışmasıyla demokrasi felsefesini temsil etti. Şehitlik mertebesine ulaşana kadar yüksek moralle mücadele etti” dedi.

Türk devletinin planlarının altüst olduğuna dikkat çeken Silêman Ereb şöyle devam etti: “Şimdi de SİHA’larla Kuzey ve Doğu Suriye’deki güven ve istikrarı yok etmeye çalışıyor.”

Silêman Ereb konuşmasının sonunda uluslararası toplumun işgalci Türk devletinin insanlık dışı saldırılarına karşı sessiz kalmasına tepki gösterdi.

ŞEHİTLERE BAĞLILIK SÖZÜ

Cizre Bölgesi Askeri Meclisi komutanlarından Şiyar Hesekê ise şehitlerin bıraktığı mirasın takipçisi olacaklarının sözünü yenileyerek, “Demokratik Suriye Güçleri (QSD) olarak halkımızın özgürlüğünü elde edene kadar her zaman şehitlerin izinden gideceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Şiyar Hesekê “İrade ve gücümüzü şehit ailelerimizden alıyoruz. Bu iradeyle mutlaka düşmanı yeneceğiz” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Taziye ziyareti şehitlere bağlılık sloganlarıyla sona erdi.

Zeyneb Mihemed, 27 Eylül’de işgalci Türk ordusunun Girkê Legê ilçesine bağlı Til Ceman köyünde gerçekleştirdiği SİHA saldırısında şehit düştü. YPJ savaşçısı Nermîn Sîno ise Tebqa’da görevini yerine getirirken şehadete ulaştı.