Hesekê Newrozu'nda 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' mesajı

Hesekê Newrozu'nda konuşan TEV-DEM Eşbaşkanı Xerîb Hiso, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü sağlamanın demokratik halkların tek görevi olduğunu belirtti.

Hesekê Newrozu'nda ateşin yakılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz değerlendirmelerinin dinlenilmesinin ardından Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Eşbaşkanı Xerîb Hiso konuştu.

Tüm halkların Newroz bayramını kutlayan Xerip Hiso, “2023 yılı Newroz’unu daha coşkulu karşılamak isterdik. Ancak 9 YAT savaşçısının şehadeti hepimizi derinden etkiledi. Bundan kaynaklı tüm direnen halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.  

'HALKIMIZIN GÖREVİ ABDULLAH ÖCALAN'I ÖZGÜRLEŞTİRMEKTİR'

Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridine dikkat çeken Hiso, “Önder Abdullah Öcalan Newroz ruhunu yeniden diriltti. Demirci Kawa’nın yaktığı meşaleyi yıllarca taşıdı ve şehit Mazlum Doğan’a devretti. Bizim de büyük bir sorumluluğumuz var. Bundan kaynaklı halkımız Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için örgütlülüğünü daha da güçlendirmeli. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak demokratik halkımızın tek görevidir” diye konuştu.
Hesekê Kantonu Meclis Eşbaşkanı Semer Ebdullah da Newroz ruhuyla Özerk Yönetim sistemini koruyacaklarını ifade etti, “Newroz diriliş bayramıdır. Karanlığa karşı aydınlığın, kötülüğe karşı iyiliğin zaferidir. Zulüm ve köleliğin yıkılış destanıdır. Demirci Kawa’nın meşalesiyle yeni bir şafak doğdu. Bu şafakla Özerk Yönetim sistemimizi daha da korumalıyız. Herkes bu sistem etrafında kenetlenmeli. Bu varlık ve birliğimizle tüm saldırı ve işgal planlarını püskürteceğiz” şeklinde konuştu.

Kutlama müzik dinletisi ve tiyatro gösterimiyle devam etti.