Hesen: Soykırım saldırılarına karşı alanlara çıkalım

PYD Eş başkanı Şahoz Hesen, Türk devletinin Efrîn’e yönelik soykırım saldırılarına karşı, Kürdistanlılar ve dostlarına alanlara çıkma çağrısı yaptı.

ANHA’ya konuşan PYD Eş başkanı Şahoz Hesen, tüm Kürdistanlılara Efrîn direnişini sahiplenme ve Türk devletinin soykırım yapma tehlikesine karşı serhildan çağrısı yaptı.

Hesen şunları söyledi: “Efrîn halkı 50 gündür Türk işgalciliğine karşı ısrarla direniyor. İşgalci Türk ordusu top ve uçaklarla Efrîn halkına soykırıma uğratma ve tüm Kuzey Suriye halkını korkutarak teslim almak istiyor.

Ancak savunma güçlerinin direnişi halkın moralini yükseltirken, aynı şekilde halkın direnişi de savaşçıların direniş gücünü daha da büyütüyor. Efrîn halkı 50 gündür bu şekilde Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı fedai ruhla direnişini sürdürüyor. Halkın ve savunma güçlerinin bu direnişinin soykırımı engelleme ve zaferi garantilemesi için tüm Kürt halkı bu andan itibaren aralıksız şekilde serhıldana kalkmalı, her yeri direniş ve zafer alanına çevirmelidir.”