HPG: İki kontra daha cezalandırıldı

HPG gerillaları, 2017’de bir grup gerillanın yerlerini Türk rejimine bildiren iki kontrayı cezalandırdıklarını açıkladı.

Gerillalar tarafından cezalandırıldıkları belirtilen iki kontranın itirafları Gerilla TV’de yer aldı. HPG kaynakları, R.G ve M. G isimli iki kontranın 4 Temmuz günü cezalandırıldıklarını bildirdi.

Sözkonusu şahısların 4 Ekim 2017 tarihinde Amed’in Lice ilçesine bağlı Lêxasor alanında yaşanan çatışmada rol oynadıkları belirtildi. HPG’ye göre bu çatışmada Ferhat Kurtay (Adnan Ural) isimli gerilla hayatını kaybetti.

Yayınlanan görüntüler de her iki kişi, alandaki gerilla birliğinin tasfiyesi için yerlerini Türk işgal güçlerine ihbar ettiklerini itiraf ediyor. Yürütülen soruşturma sonucunda belirlenen bu kişilerin yakalandığını ve itirafta bulunduğunu belirten HPG kaynakları, R.G ve M.G’nin cezalandırıldıkları bilgisini verdi. HPG, ayrıca Türk devleti ile işbirliği yapanları uyardı.

Salı günü de Gerilla TV'de yayınlanan başka bir görüntüde, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde son iki yıl içerisinde bir çok gerillanın hayatını kaybetmesinde rolü olduğu belirtilen bir kişinin cezalandırıldığı belirtilmişti.