HPG'den birçok yerde eylem: En az 15 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ağrı, Hakkari, Bitlis ve Siirt’te düzenlenen eylemlerin sonuçlarını açıkladı.

HPG açıklamasında, Ağrı’da başlatılan ‘Devrimci Operasyon’ kapsamında çok sayıda askerin öldürüldüğünü ve sonuçlarının daha sonra açıklanacağı belirtildi.

HPG, Hakkari ve Güney Kürdistan’da düzenlenen eylemlerde de en az 14 askerin öldürüldüğünü belirtti.

Açıklamadaki bilgiler şöyle:

AĞRI’DA DEVRİMCİ OPERASYON

‘’20 Mayıs günü (bugün) saat 07.30’da güçlerimiz Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde, Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Gürbulak beldesindeki birçok askeri noktaya yönelik devrimci bir operasyon gerçekleştirmiştir. Düzenlenen eylemlerde çok sayıda düşman askeri öldürülmüştür. Düzenlenen bu kapsamlı operasyonun ayrıntıları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

HAKKARİ VE GÜNEY’DE KAPSAMLI EYLEMLER

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 ve 19 Mayıs günleri işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede;

18 Mayıs günü saat 22.00 sularında güçlerimiz, Hakkari ile Çelê (Çukurca) arasında ilerleyen ve çoğu zırhlı araçtan oluşan işgalci TC ordusunun bir konvoyunu Dizê ve Talê köyleri arasında hedefleyen bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylem sonucunda kobra tipi zırhlı bir araç tümden imha edilmiş ve tespit edilebilen 9 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu yolu trafiğe kapatmıştır.

19 Mayıs günü 06.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

Aynı gün saat 18.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Lêlîkan tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin 3 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu kobra tipi taarruz helikopterleri ile alanı bombalamıştır.

Yine aynı gün saat 20.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Leylek tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 2’si öldürülmüş, 1’i ise yaralanmıştır.

TATVAN-HİZAN YOLUNDA EYLEM

19 Mayıs günü saat 11.20’de güçlerimiz, Bitlis’in Tatvan ve Hizan yolu arasında konumlandırılan bir güvenlik noktasına yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin konumlandığı kulübenin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

PETROL KUYUSUNA SABOTAJ EYLEMİ

19 Mayıs günü saat 21.30 sularında güçlerimiz, Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirxan beldesindeki petrol kuyularına yönelik sabotaj eylemi düzenlemiş ve bu petrol kuyusu imha edilmiştir.’’