HPG'den Cudi'de 'güvenlik yolu'na sabotaj

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla birliklerinin Cudi Dağı bölgesinde Türk ordusunun ‘güvenlik yolu’ çalışmasına sabotaj eylemi yaptığını bildirdi. Açıklamaya göre Cudi’de başka bir alanda askeri operasyon başlatıldı.

HPG-BİM, işgalci Türk devletinin Cudi Dağı bölgesindeki bir alanda operasyon başlattığını, gerillanın da “güvenlik yolu” çalışmasına sabotaj eylemi düzenlediğini bildirdi. HPG-BİM ayrıca Zap’a yönelik bombardımanda iki sivilin hayatını kaybettiğini belirterek, hesabının sorulacağını vurguladı.

OPERASYON VE SABOTAJ

HPG-BİM açıklamasında şunlar yer aldı:

“31 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde bulunan Navsera Cudi alanında bir operasyon başlatmıştır. Devam eden operasyon ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapmasında güçlerimiz, 28 Mayıs günü Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesindeki Tepê Xwişk û Bira alanında güvenlik yolu çalışması yürüten işgalci TC ordusuna ait bir kepçe aracına yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde kepçe tümden imha edilirken, ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ZAP’A YÖNELİK BOMBARDIMANDA İKİ SİVİL ŞEHİT DÜŞTÜ

30 Mayıs günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu Zap bölgesinde bulunan Gundê Hetutê alanını bombalamıştır. Bu bombardımanda kendi arazilerinde bulunan Said Celal Nureddin ile oğlu Ahmed Said Celal şehit düşmüşlerdir. İşgalci TC ordusunun insansız hava araçları ile gözlemlediği ve bu insanların sivil olduklarını bildikleri halde bilinçli olarak hedefledikleri açık ve net bir şekilde görülmektedir. İşgalci TC ordusu katlettikleri baba ve oğlu “keşif ve gözetleme vasıtaları ile hava saldırısı düzenlediğini” şeklinde bir açıklama ile sivilleri açık bir şekilde hedeflediğini ortaya koymaktadır.

HESABI SORULACAK

Defalarca sivilleri alçakça yöntemler ile katleden bu işgalci zihniyet, bu alanda sivil vatandaşlarımız defalarca hedef alınmış ve onlarca yurttaşımız şehit düşmüştür. Kürtlere ölümden başka bir şeyi reva görmeyen bu zihniyetin gerçekleştirdiği katliamlardan hesap sormak Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın en temel görevi olmakla beraber, katledilen insanlarımızın kanının yerde bırakılmayacağı bilinmelidir.

Bu temelde şehit düşen baba ve oğlun aileleri ile yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz.”