HPG'den eylemler ve hava saldırılarına ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’deki gerilla eylemleri ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG sitesinde yer alan açıklamada, Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde düzenlenen eylemlerde ölü ve yaralı Türk askerlerinin olduğu belirtildi.

Aynı açıklamada, Türk savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırılarında ise gerilla kayıplarının olmadığı vurgulandı.

Açıklama şöyle;

ÇUKURCA’DA EYLEM

Şehit Agirî ve Şehit Pîroz Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’de işgalci TC ordusuna yönelik eylemler gerçekleştiriştir. Güçlerimizin düzenlediği eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

16 Haziran günü saat 23.30’da güçlerimiz, Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ŞEMDİNLİ’DE YJA-STAR EYLEMİ

17 Haziran günü saat 18.00’da YJA Star güçlerimiz, Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bezelê karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan bir düşman tepesine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 3 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havanlarla bombalamıştır.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları; 16 Haziran günü saat 23.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çemço köyü çevresini, 17 Haziran günü öğlen saatlerinde ise Avaşin bölgesine bağlı Adılbeg alanını bombalamıştır. Çemço köyü çevresini bombalanması sonucunda yöre halkına ait bağ ve bahçeler zarar görmüştür.

Medya savunma alanlarını kapsayan bu saldırılarda gerilla güçlerimizin her hangi bir kaybı yaşanmamıştır. İşgalci TC devletinin sürekli Kandil alanını gündemden tutarak, havuz medyası yoluyla yaptığı özel savaş propagandası kapsamındaki gerilla kayıplarına ilişkin yaptığı haberler gerçek dışıdır. Gerilla gücümüz karşısında her gün darbe üstüne darbe yiyen işgalciler yalan haberlerle kendi kayıplarını Türkiye toplumunda gizlemekte ve kendi başarısızlıklarının üstünü örtmeye çalışmaktadır. Savaş meydanında kaybeden ve amacına ulaşamayan AKP-MHP iktidarı özel savaş propagandasıyla kendini başarılı göstermeye çalışmaktadır. Hareketimiz aleni bir harekettir ve savaşta yaşanan tüm gelişmeler kamuoyuna olduğu gibi duyurulmaktadır. Halkımız AKP-MHP faşist iktidarının yalanlarına dayalı yaptığı haberlere karşı duyarlı olmalı ve kesinlikle itibar etmemelidir.