HPG’den Türk ordusuna ağır darbe: 23 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin aynı gün içinde Heftanin ve Xakurkê’de gerçekleştirdiği eylemlerde 23 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

HPG-BİM yaptığı açıklamada, her iki eylemin 15 Ekim günü gerçekleştiğini bildirdi. Açıklamaya göre Heftanin’de beş koldan eylem yapılarak işgalci Türk güçleri yoğun ateş altına alındı. Xakurkê’de ise YJA Star gerillalarının Türk ordu birliklerini vurduğu bilgisi verildi.

Açıklamada her iki eylemin detayları şöyle yer aldı:

“15 Ekim günü güçlerimiz, saat 06.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde devam etmekte olan Cenga Heftanin Hamlesi kapsamında Şehit Şêxmus alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Güçlerimiz, tepede bulunan tüm düşman mevziilerini 5 koldan hedeflemiş ve yoğun ateş altına almıştır. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerine kadar ilerleyen güçlerimiz, düşman mevziilerine girmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde birçok düşman mevziisi imha edilmiş ve tespit edilebilen 13 düşman askeri öldürülmüş, çok sayıda askeri ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından ölü ve yaralı askerleri çok sayıda Skorsky helikopter ile alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 15 Ekim günü saat 10.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Axin Tepesi çevresinde bulunan işgalci TC ordusunun birliklerine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 10 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri aynı gün gece saatlerinde Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaşmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

HPG-BİM, Türk devletinin hava saldırılarının da devam ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

“15 Ekim günü saat 12.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Şikefta Brindara alanını bombalamıştır.

16 Ekim günü (bugün) saat 02.30’da savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Kesta alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”