HRE’den Efrîn’de işgalcilere yönelik üç eylem

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn bölgesinde işgal güçlerine yönelik üç ayrı eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

HRE tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 16-17 Eylül tarihlerinde düzenlenen eylemlerde, bir işgalci öldürüldü, 3’ü yaralandı, bir askeri araç imha edildi, biri de darbelendi.

HRE, “Efrîn ve çevresindeki işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik güçlerimiz tarafından bir dizi etkili eylemler devam etmektedir” diyerek eylemlerin ayrıntılarını şöyle verdi:
 

“16 Haziran tarihinde Efrîn ve Cindirês ilçesi yolu güzergâhında Ehrar El Şam teröristlerine ait askeri araca yönelik güçlerimiz tarafından düzenlenen sabotaj eylemi sonucunda 1 askeri araç imha edilirken, 1 işgalci çete üyesi öldürülmüş, 2 işgalci de yaralanmıştır.

17 Haziran Tarihinde Efrîn kent merkezine bağlı Taxa Vêlat bölgesinde işgalci teröristlere ait bir askeri üsse yönelik güçlerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Düzenlenen eylemde ölü veya yaralı sayısı tesip edilememiştir.

17 Haziran tarihinde Cindirês ilçesine bağlı Hemam ve Haj Îskender köylerin yol güzergâhında Firqa 23 teröristlerine ait askeri araca yönelik güçlerimiz tarafından düzenlenen sabotaj eylemi sonucunda 1 askeri araç darbelenirken, 1 işgalci çete üyesi de yaralanmıştır.”