HRE’den Efrîn ve Ezaz’da eylem

HRE, Efrîn ve Ezaz bölgelerindeki işgalci güçlere yönelik gerçekleştirilen bir dizi eylemde, en az 9 asker ve çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının işgali altında bulunan Efrîn ve Ezaz’da gerçekleştirdiği bir dizi eylemini sonuçlarını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Açıklamada, gerçekleştirilen eylemlerde en az 9 Türk askeri ve çetesinin öldürüldüğü duyuruldu. Yapılan açıklama şöyle:

“Efrîn ve çevresindeki işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çetelere yönelik güçlerimiz tarafından Şêrawa, Cindirês, Şera ilçeleri ve Ezaz bölgesinde bir dizi etkili eylem düzenlenmiştir.

5 Haziran tarihinde Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Cilbir köyünde işgalcilere yönelik güçlerimiz tarafından eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 1’i subay 2 işgalci asker öldürülürken, 1 asker de yaralanmıştır.

5 Haziran tarihinde Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Mersa köyünde bir grup teröriste yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 3 terörist öldürülürken, 1 terörist de yaralanmıştır.

6 Haziran tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Kefer Xaşir köyünde birliklerimiz tarafından teröristlere yönelik ağır silahlarla eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 1 işgalci çete üyesi öldürülmüştür.

6 Haziran tarihinde Efrîn’in Cindirêsê ilçesinde işgalci teröristlere bağlı sözde askeri polis aracına yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda araç imha edilirken 1 terörist öldürülmüş, 2 terörist de yaralanmıştır. Ardından olay yerinden ölü ve yaralıları uzaklaştırmaya çalışan başka bir grup güçlerimizin hedefi olmuştur. Düzenlenen bu eylem sonucunda ise 2 terörist öldürülmüş, 1’i de yaralanmıştır.

Gerçekleştirilen eylemler sonucunda 1 askeri araç imha edilmiş, 9 çete ve asker öldürülürken 5 çete ve askerde yaralanmıştır.”