HRE’den Türk devleti ve çetelerine eylem: 9 ölü!

HRE, 9 işgalci Türk devleti çetesinin öldürüldüğünü, 9 çetenin de yaralandığını duyurdu.

HRE EYLEM

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE) Basın İrtibat Merkezi, HRE güçlerinin işgalci Türk devleti ve çetelerinin bölgeye yönelik saldırılarına karşı 8 farklı eylem düzenlendiğini duyurdu. 8 Mart-2 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen eylemlerde, 9 çetenin öldüğü, 9 çetenin yaralandığı ve 2 araç,  bir motosikletin imha edildiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"-8 Mart tarihinde işgalci Türk devletine bağlı 3 çete, Efrin’e bağlı Şera ilçesinin sınır hattını geçmeye çalıştı. Güçlerimizin karşılık vermesi üzerine 1 çete öldü, diğer 2 çete kaçtı.

-12 Mart tarihinde Mare bölgesindeki çete noktasına yönelik baskın eylemi gerçekleştirildi. Eylemde, 3 çete yaralandı.

-20 Mart tarihinde Türk devletinin işgali altındaki Ezaz kentinde bulunan çete noktalarına yönelik 2 eylem gerçekleştirildi. Her iki eylemde toplamda 3 çete öldü, 4 çete yaralandı. Aynı gün gerçekleştirilen bir başka eylemde ise çetelere ait bir araç ve motosiklet imha edildi.

-25 Mart ve 1 Nisan’da Ezaz’da suikast eylemi gerçekleştirildi, 2 çete öldü.

- 2 Nisan’da Şera ilçesinin Meryemînê hattında gerçekleştirilen eylemde, 2 çete öldü, 2 çete yaralandı, bir araç ise imha edildi. Aynı gün Mare hattında gerçekleştirilen suikast eyleminde ise 1 çete öldü."