HRE’den üç misilleme daha: 3 çete mensubu öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri’nin (HRE), işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı gerçekleştirdikleri misilleme eylemlerinde en az 3 işgalcinin öldürüldüğünü, 2’sinin yaralandığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, misilleme eylemlerinin 9-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştiğini belirtti.

Bu eylemlerin işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı misilleme niteliğinde olduğunu kaydeden HRE Basın İrtibat Merkezi’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgesine yönelik işgal saldırıları devam ediyor. Güçlerimiz bu saldırılara karşı, 9-11 Şubat tarihleri arsında 3 ayrı yerde misilleme eylemi gerçekleştirdi.

- 9 Şubat’ta Ezaz kasabasına yönelik suikast eyleminde 1 çete öldürüldü.

- 10 Şubat’ta Ezaz kasabası hattında çetelere yönelik suikast eyleminde 1 çete öldürüldü.

- 11 Şubat’ta Halep’in kuzeyinde bulunan Meryemînê hattındaki çetelere yönelik gerçekleştirilen eylemde, 1 çete öldürüldü, 2 çete ağır yaralandı. Aynı zamanda, Doçka yüklü askeri bir araç imha edildi.”

HRE, Efrîn Kantonu’na bağlı, Şera, Şêrawa ve Ezaz’da 30 Ocak günü eş zamanlı eylemler gerçekleştirdiklerini belirtmiş, bu eylemlerde 7 Türk askeri ve çete mensubunun öldürüldüğünü, 8’inin yaralandığını duyurmuştu.

30 Ocak günü ayrıca Şerawa ilçesine bağlı Basilê köyünde işgalci ordu üssüne yönelik kapsamlı bir eylem gerçekleştirilmişti. Bu eylemde 12 işgalci Türk askeri ve 8 çete mensubu öldürülmüştü.