HRE: Efrîn ve Ezaz’da 7 asker ve çete üyesi öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn ve Ezaz bölgelerinde Türk işgal güçleri ve himayesindeki çetelere yönelik düzenledikleri eylemlerde en az 7 işgalcinin öldürüldüğünü bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HRE, “Efrîn ve çevresindeki İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki çetelere yönelik güçlerimiz etkili eylemlerine kesintisiz devam etmektedir” dedi.

Açıklamaya göre hafta sonu Efrîn ve Ezaz bölgelerinde işgalcilere yönelik bir dizi eylem gerçekleşti.

Eylemlerin detayları şöyle verildi: “8 Haziran tarihinde Ezaz bölgesine bağlı Ebla köyünde Ehrar el-Şam çete grubuna yönelik bir birliğimiz tarafından eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda Mihemmed el-Xetîb adlı terörist öldürülürken, 3 terörist de yaralanmıştır.

9 Haziran tarihinde Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Meryemîn köyünde işgalci Türk askerlerinin üs bölgesine yönelik güçlerimiz tarafından etkili bir eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 2 Türk askeri öldürülürken, 5 Türk askeri de yaralanmıştır.

9 Haziran tarihinde Şera ilçesine bağlı Vêlat El Qadî köyünde Cebha el-Şamiye çete grubuna ait üs bölgesine yönelik güçlerimiz tarafından eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda 4 çete üyesi öldürülürken, 3 çete üyesi de yaralanmıştır.

9 Haziran tarihinde Şera ilçesine bağlı Meryemin köyünde işgalcilere ait bir akaryakıt aracına yönelik güçlerimiz tarafından eylem düzenlenmiştir. Düzenlenen eylem sonucunda araç imha edilirken ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir.

Eylemler sonucunda en az 7 işgalci Türk askeri ve çete üyesi öldürülürken 10 işgalci Türk askeri ve çete üyesi de yaralanmıştır.”