KDP, Ortadoğu Gençlik Konferansı katılımcılarını engelledi

Rojava’nın Kobanê kantonunda düzenlenecek olan Ortadoğu Gençlik Konferansı’na Güney Kürdistan’dan gitmek isteyen heyet KDP tarafından engellendi.

20 Şubat’ta Kobanê’de yapılacak olan 2. Ortadoğu Gençlik Konferansı’na Güney Kürdistan’dan gitmek isteyen heyet KDP tarafından engellendi.

Güney Kürdistan’da bir araya gelen birçok gençlik örgütünden oluşan heyet öğle saatlerinde Sêmalka Sınır Kapısı’na gelirken, yolda da KDP asayişi tarafından kimlik kontrolünden geçirildi. Sınır kapısında ise KDP gençlerin geçişine izin verilmeyeceği yönünde bir beyanatta bulundu.

Rojava’da heyeti bekleyen Ortadoğu Gençlik İnisiyatifi üyeleri ise duruma tepki göstererek bir açıklamada bulundu.

İnisiyatif üyesi Arjin Melek tarafından okunan açıklamada, şunlar belirtildi: “Ortadoğu Gençlik İnisiyatifi, olarak bu konferansa katılmaları için tüm Ortadoğu gençliğine sesimizi duyurduk. Birçok gençlik örgütü bu konferansa katılacaklarını açıklamışlardı. Yalnız Rojava’ya geçişte tek bir kapı vardır o da Başur ile Rojava arsındaki Sêmalka sınır kapısıdır. Bugün de konferansa katılmak amacıyla farklı gençlik örgütlerinden birçok genç sınır kapısına gelmiş bulunmakta. Fakat KDP geçmelerine izin vermemektedir.

KDP siyasetinin ve şimdi pratiğinin konferansı engellemek ve gençliğin iradesinin önünde duruluyor. İşgalci Türk devletinin denetiminde olan KDP bu kararıyla tüm Ortadoğu gençliğine ne kadar antidemokratik olduğunu kanıtladı. Biz bu kararı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu karar konferansımızı etkilemeyecek. Her ne kadar diktatörler bizim fiziki olarak yan yana gelmemizi istemiyorsa bizim ruhumuz her zaman birdir.”

Açıklama sloganlar ile sona erdi.