Kobanê’de binler işgale karşı eylem yaptı

Kobanê’de binlerce kişi Türk devletinin Efrîn ve Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Kobanê’de binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen miting ile Türk devletinin Efrîn ve Güney Kürdistan’a yönelik saldırıları protesto edildi. Kobanê’nin Qereqozan Köyü’nde gerçekleştirilen mitinge, Minbic, Tebqa, Reqa, Kobanê, Dêrazor ve Girê Spî’den binler katıldı. Üzerinde “Türk devletinin işgaline hayır” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” yazılı pankartların taşındığı mitingde, Türk devletinin işgal saldırılarına tepkiler haykırıldı.

Mitingde konuşan Fırat Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Enwer Muslim, “Halk, tüm dünyaya demokratik ulus ve halkların kardeşliği dışında hiçbir projeyi kabul etmeyeceği mesajını vermeye devam ediyor. Türk devletinin işgal saldırılarını kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi. Muslim, Güney Kürdistan ve Irak hükümetlerine Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

Suriye Gelecek Partisi Başkanı Îbrahîm El-Qeftan ise artık özgür, demokratik ve ortak bir yaşamın vakti geldiğini belirterek, “Diktatör ve işgalcilerin dönemi artık sona erdi” dedi.

Minbic Sivil Meclisi Eşbaşkanı Nezîfe Xelo, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çeteleri eliyle bir terör gücü kurmayı hedeflediğini belirterek, Erdoğan’ın bölgedeki huzur ve güvenliği yok etmek istediğini vurguladı. Nezîfe, uluslararası toplumun Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Irak ve Güney Kürdistan halklarının da Kuzey ve Doğu Suriye halkları gibi terör nedeniyle büyük zulüm yaşadığını belirten Reqa Kadın Meclisi üyesi Xalya Kecwan, “Güney Kürdistan’a işgal saldırılarında bulunan Türkiye, özel savaş argümanları ile Kuzey ve Doğu Suriye’de özgür alanları işgalle tehdit ediyor” dedi.