Kobanê’de ilk kimsesizler evi

DAİŞ çetelerine karşı savaşın ve zaferin sembolü haline gelen Kobanê, iç savaşın ve çetelerin mağduru çocuklara kucak açtı. İlk kimsesizler evi açılıyor.

ANHA’nın haberine göre Cizre bölgesi Özgür Kadın vakfının desteğiyle Fırat bölgesi Özgür Kadın Vakfı tarafından Suriye savaşı ve Rojava devriminde yetim kalan çocuklar için Kobanê’de Kimsesizler Evi açılıyor.

Başta Kobanê kentinde olmak üzere Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen direnişte çok sayıda çocuk, anne ve babasını yitirdi. Bazıları tüm yakınlarını, bu acımasız saldırılarda yitirdi. Özellikle DAİŞ çetelerinin 25 Haziran 2015’te Koban3e’de gerçekleştirdiği katliam, çok sayıda çocuğun yetim kalmasına neden oldu.

Kimsesizler Evi projesi, 2015 yılında başladı. Özgür Kadın Vakfı’nın çalışalar tamamlanırken, bu projede çocuklar Kürtçe Arapça, İngilizce dil eğitimleri görecek ve aynı zamanda teknik, sanat ve spor eğitimleri alacak.

Ağustos’ta kapılarını açacak olan Kimsesizler Evi, Kobanêli 50 çocuğu karşılayacak. Çocuklar için öğretmenler dahil, 18 kadın görevlendirildi.

Özgür Kadın Vakfı’na göre bu ev, Keske Soran Alan adıyla açılacak.

Kobanê Kantonu Özgür Kadın Vakfı Temsilcisi Fidan Dirêî, “Kimsesizler Evi, yetim kalan çocukları kucaklamak, yaşamın tüm sorunlarından uzak tutmak ve kültür ile diğer eğitimlerle yaşamın her yönünü tanıtmak amacıyla açıldı” dedi.