Kobanê’de üç şehit için taziye çadırı kuruldu

Ocak sonu ve 11 Şubat’ta şehit düşen YPJ komutanlarından Sorxwîn Rojhilat, yoldaşı Azadî Dêrik ve Çîçek Kobanê için Kobanê’de taziye çadırı kuruldu.

YPJ komutanlarından gazi Sorxwîn Rojhilat (Fatma Sakan) ve yoldaşı Azadi Dêrik (Emine Seyid Ehmed) 11 Şubat’ta Türk devletinin Gaziler Federasyonu’na yönelik gerçekleştirdiği saldırıda şehadete ulaşmışlardı.

Çîçek Kobanê (Sewsen Berekat) ise HRE’nin 30 Ocak’ta işgal altındaki Efrin kentinin Basilê köyünde, Türk devleti çetelerine yönelik gerçekleştirdiği misilleme eylemi sırasında şehit düşmüştü.

Her üç savaşçı için Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi tarafından Kobanê’nin güneyindeki Şehit Dicle Şehitliği’nde taziye çadırı kuruldu.

Saygı duruşu ardından kısa bir konuşma yapan Şêran İlçesi Şehit Aileleri Meclisi Yönetimi Bedîe Miho, Gaziler Federasyonu’na yönelik saldırıyı kınadı.

Bedîe Miho, şehit Sorxwin, Azadi ve Çiçek Kobanê şahsında tüm özgürlük şehitlerini saygıyla andı.

Şêran ilçesi Kongra Star Yönetimi Litfiyê Mehmûd, “Şehit Sorxwîn heta son nefesine kadarda Önder Apo’nun düşüncelerinin takipçisi oldu. Sona kadar özgürlük şehitlerinin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Düşmanlarımızdan şehitlerimizin intikamını alacağız” dedi.

Taziyede bir konuşma yapan Qine ilçesi Kongra Star üyesi Fetûm Oso ise şu ifadeleri kullandı: “Şehitlerimiz hakkında her ne kadar konuşsak da vermiş oldukları mücadelenin hakkını vermeyiz. İşgalciler Kürtler katletmek bize helaldir diyor. Ancak şehitlerimiz daima mücadele etti ve işgalcilerin amacına ulaşmasını engelledi. Bizde sonuna kadar mücadele devam edeceğiz, şehitlerimizin intikamını yerde bırakmayacağız.”

Taziye şehitlere bağlılık sözü veren sloganlarla sona erdi.