Kobanê'de ulusal birlik çalıştayı

Kobanê Aydınlar Birliği, yarın Kobanê'de çok sayıda aydın, yazar ve akademisyenin yanı sıra farklı siyasi parti temsilcilerinin de katılacağı ulusal birlik çalıştayı düzenliyor.

Kobanê Aydınlar Birliği, 11-12 Aralık tarihlerinde Kobanê'de siyasi parti, aydın, yazar, akademisyen ve kanaat önderlerinin katılımıyla ulusal birlik çalıştayı düzenliyor.

Başta Rojava olmak üzere tüm Kürdistan'a yönelen tehditlere dikkat çekmek ve Kürt halkının bu tehditler karşısındaki tutumunun ele alınacağı çalıştay iki gün sürecek ve çalıştaya çok sayıda aydın, yazar, akademisyen, kanaat önderi ve siyasi parti temsilcisinin katılması bekleniyor.

Çalıştaya ilişkin ANF'ye bilgi veren Kobanê Aydınlar Birliği Eşbaşkanı Leyla Ebdo, Kürt halkının kritik bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte atılması gereken adımların tartışılacağını ifade etti.

Leyla Ebdo, "Çalıştayda, ülkemizin içinden geçmiş olduğu hassas süreci ve bu süreçte yapılması gerekenleri tartışmayı planlıyoruz. Bu kritik süreçte halkımızın, siyasetimizin ve aydınlarımızın tutumunu ele almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Kobanê'nin Kürt ulusal birliği için sembol bir kent olduğunu hatırlatan Leyla Ebdo, "Burada büyük bedeller ödendi. Onun için ulusal birlik için atılacak ilk adımın da Kobanê'den atılmasının daha anlamlı olacağını düşündük" diye kaydetti.

Çalıştayın hazırlık komitesi üyelerinden Mesûd Mihemed ise çalıştaya Kobanê'den çok sayıda kişinin davet edildiğini belirterek, "Tüm siyasi partilerin yanı sıra bağımsız şahsiyetler de davet edildi. Geniş katılımlı bir çalıştay olmasını ve burada bölgedeki tüm değişimlerin yanı sıra geleceğimizi tartışmak istiyoruz" dedi.

Kürt halkının ortak bir siyaset etrafında bir araya gelmesinin önemine değinen Mesûd Mihemed, "Bölgede değişen yeni dengeler karşısında halklarımızın kazanımlarını korumak için planımızın ne olduğunu tartışmak istiyoruz. Ortak bir siyaset etrafında bir araya gelmesi temel arzumuzdur" ifadelerinde bulundu.