Kobanêliler, tecrit ve Efrîn işgaline karşı yürüdü

Kobanêliler, işgal edilen Efrîn için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı da mesaj verildi.

Kobanêliler, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) öncülüğünde Efrîn’in kurtarılması için yürüyüş düzenledi. Özgür Kadın Heykeli Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, YPG, YPJ, QSD, TEV-DEM, PYD, TEV-ÇAND’ın flamalarının yanı sıra, Efrîn’de yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ile Öcalan’ın üzerindeki tecride dikkat çeken döviz ve pankartlar taşıdı.

ARAP HALKINDAN GÖÇ EDENLERE KADAR HERKES YÜRÜDÜ

Fırınlar ve eczaneler dışındaki tüm iş yerleri kepenlerini kapatarak, yürüyüşe katıldı. Eyleme, kantonda bulunan tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri başta olmak üzere çalışanlar, tatil edilen okulların öğretmen ve öğrencileri de katıldı. Arap halkı ve aşiretinden önde gelenler, kadın, çocuk ve yaşlıların yanı sıra savunma gücü olan YPG ve YPJ’liler ile çatışmalarda yaralanan savaşçılar da yürüyüşe destek verdi. Efrîn’den göç etmek zorunda kalanlar da en önde yürüdü. Yürüyüş, “Yaşasın Efrîn direnişi” sloganlarıyla, Özgürlük Meydanı’nda sona erdi.

Hêzên Parastina Civaki (HPC) ve asayiş yürüyüşün güvenliğini sağlarken, kentin çeşitli yerlerinde de güvenlik noktaları oluşturuldu. Yol güzergahının bazı yerlerine de Heyva Sor a Kurd ve sağlık ekipleri yerleştirildi.

'İŞGAL VE TECRİT SON BULSUN'

Konuşmacılar, Efrîn'in özgürleştirilmesi ve Öcalan'a tecridin sonlandırılması gerektiğini belirtirken, bunlar için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.